Неділя, 19.05.2024, 00:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Серпень » 3 » Операція "Небезпечний вантаж"
Операція "Небезпечний вантаж"
20:47
  Як ми і писали в новині Небезпечний вантаж Інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області в другому кварталі поточного року проведено перевірки підприємств, що здійснюють збереження та перевезення вантажів, зокрема, небезпечних речовин (бензин, дизпаливо, зріджений газ, продукту розділення повітря, кисень тощо)

   Перевірками охоплено 11 підприємств, а саме: ТзОВ «Карпатполімер», ВАТ «Тисменицягаз», ДП «Івано-Франківськ-Пропан», ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», Долинський газопереробний завод, ТзОВ «Презент-Ойл-Групп», ЗАТ «Транспортні комунікації», Івано-Франківське відділення по реалізації нафтопродуктів ВАТ «Укрнафта», ПІІ «Лукойл-Україна», ПП «Автохід», ДАТ «Укрспецтрансгаз».

За результатами обстежень заборонено експлуатацію 11 одиниць обладнання, в тому числі 2-х автомобілів та кріогенний резервуар. До адміністративної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб.

   Зокрема, у ТзОВ «Карпатполімер» інструкція наповнення цистерн і балонів скрапленими газами (киснем) не погоджена з органами Держгірпромнагляду, кріогенний резервуар не пройшов чергового технічного опосвідчення. У Долинському газопереробному заводі під’їзні шляхи до площадки заправки скрапленим газом у вибоїнах, не захищено від корозії заземлення газоналивної естакади.

   У ТзОВ «Презент-Ойл-Групп» автомобілі, що перевозять нафтопродукти (бензин, дизельне пальне) недоукомплектовані упорними колодками, не проведено чергове випробовування домкратів, у водіїв немає інструкцій з охорони праці. У ЗАТ «Транспортні комунікації» при в’їзді на контрольно-пропускному пункті відсутні необхідні дорожні та інші вказівні знаки, транспортні засоби недоукомплектовані медичними аптечками.

   У ВАТ «Тисменицягаз», ДП «Івано-Франківськ-Пропан» не замінені зношені знаки небезпеки на автомобілях спеціального призначення, у ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття» допущено завантаження окремими балонами з киснем автомобілів, що не отримали відповідного дозволу Державтоінспекції на умови та режими перевезення небезпечного вантажу. У ДАТ "Укрспецтрансгаз" не поновлений дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, у ПП «Автохід» на рукавах для проведення зливо-наливних операцій немає маркування дати випробувань.

   Інспектори теруправління за три попередні місяці також здійснили перевірки стану зберігання, обліку, перевезень та використання вибухових матеріалів промислового призначення у приміщеннях, де вони складуються, зокрема, у «Лопушня» філії «Карпативибухпром» ДП «Науково- виробничого об’єднання «Павлоградський хімічний завод», «Березівка» Івано-Франківської експедиції з геофізичних досліджень в свердловинах, «Пасічна» ВАТ «Карпатське управління геофізичних робіт», «Мозолівка» геофізичної партії №54 Західно-української геофізичної розвідувальної експедиції

   За результатами перевірок видано 4 приписи щодо усунення виявлених порушень, до адміністративної відповідальності притягнуто начальника каротажно-перфораторної партії Івано-Франківської експедиції з геофізичних досліджень в свердловинах

   На вищевказаних складах несправне периметральне освітлення, несвоєчасно проводиться очищення території та мінералізованих зон від пророслого кущівника і трави довкола сховищ, на пожежних щитах не виправлені змінені номери телефонів виклику протипожежної охорони, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.


За матеріалами:  Вежа

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1428 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]