Субота, 18.05.2024, 19:23 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Жовтень » 1 » "Арена" виходить на дорожню арену
"Арена" виходить на дорожню арену
14:57
  На відміну від "Візир", новий прилад працює тільки в автоматичному режимі. Більше того - він здатний фіксувати порушення не лише вдень, але і вночі, а ще - він миттєво передає факт фіксації порушення в патрульний автомобіль, і інспектори ДАІ устигають зупинити порушника.

Столична ДАІ отримала на озброєння абсолютно новий радар - лазерний вимірник швидкості з фотофіксацією "Арена". Цей прилад вже працює на столичних дорогах і з його допомогою автоінспектори притягнули до відповідальності багатьох аматорів проїхатись з вітерцем. Останнім часом даішники використовують його на Столичному шосе, 100 (навпроти "автоцентра на Столичному").

Фіксація порушень відбувається таким чином: безпосередньо сам радар встановлений за 1-1,5 км до патрульного  автомобіля. При виявленні автомобіля, що їде з перевищенням швидкості, "Арена" фіксує факт порушення, прилад тут же його обробляє,  ставить дату, час, швидкість, читає держномер і відправляє інформацію в ноутбук, який знаходиться в автомобілі ДАІ.

Усі передачі даних відбуваються по зв'язку радіолокації. У інспектора ДАІ  є 40-50 секунд для того, розглянути на екрані монітора порушника і вийти зі своєї машини, щоб зупинити лихача. Багато водіїв не розуміють - побачивши попереду патрульну машину ДАІ, вони зазвичай скидають швидкість і спочатку намагаються сперечатися з інспектором - мовляв, їхали за правилами. Але після надання знімка, на якому збережений їх автомобіль і вказана швидкість, з якою
вони рухалися за 1-1,5 км до місця зупинки, з фактом порушення доводиться погоджуватися.

Лазерного вимірника швидкості "Арена" охоплює відразу три смуги руху і здатний розпізнати три порушення одночасно. Коли машини перетинають промінь, камера тут же робить фото. Радар здатний робити знімки навіть вночі - є інфрачервона камера. "Арена" фіксує швидкість в діапазоні від 20 до 250 км/год з погрішністю не більше 2 км".

На основі фотознімку даішники складають адміністративний протокол, і якщо перевищення швидкості було до 50 км/год - виносять постанову про накладення штрафу (255-340 грн.), а якщо понад 50 км/год - відправляють матеріали до суду. В даному випадку відповідальність строгіша - штраф 510-680 грн. або громадські роботи строком на 30-40 годин.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 968 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]