Субота, 18.05.2024, 16:18 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Вересень » 1 » Автобусні станції будуть проходити атестацію?
Автобусні станції будуть проходити атестацію?
12:16

Міністерство транспорту і зв'язку України пропонує ввести атестацію автобусних станцій.

Згідно проекту наказу відомства, атестація цих підприємств проводиться з періодичністю один раз в п'ять років або коротший термін по зверненню власника автостанції.

Процедура атестації здійснюватиметься державним підприємством, що знаходиться у сфері управління Мінтрансзв'язку, за дорученням Державної адміністрації автомобільного транспорту.

Залежно від відповідності автостанції розробленим стандартам Мінтрансзв'язку їй привласнюється певний клас. Зокрема, автостанції першого класу зобов'язані мати не менше чотирьох квиткових кас, комп'ютерну автостанційну систему, мінімум шість секцій в камері схову ручної поклажі, приміщення для пасажирів з дітьми, не менше восьми критих платформ для посадки і висадки пасажирів, майданчик для відстою не менше 12 автобусів, квиткові каси для осіб з обмеженими фізичними можливостями, окрему довідкову службу.

Крім того, автостанції першого класу повинні надавати пасажирам можливість оплати квитка за безготівковим розрахунком. При відкритті нової автостанції її власник зобов'язаний подати заяву в органи місцевого самоврядування, а також звернутися в ДАТІ із заявкою про проведення атестації.

Після рішення місцевої влади про відкриття автостанції вона вноситься до реєстру автостанцій, який веде ДАТІ. Всі автостанції, які почали функціонувати до затвердження наказу, підлягають обов'язковій атестації і включенню в реєстр.

Згідно проекту документа, розмір  збору на плановий період розраховується за наслідками діяльності підприємства за попередній період і узгоджується з місцевими органами влади. При цьому розмір збору залежить від класу автостанції і виду повідомлення. Встановлюється єдиний розмір збору для всіх автостанцій одного класу і одного власника.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 735 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]