Субота, 18.05.2024, 23:41 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Грудень » 25 » Автоматичні засоби витіснять працівників ДАІ з дороги?
Автоматичні засоби витіснять працівників ДАІ з дороги?
23:58

Міністерство внутрішніх справ України має намір значно розширити кількість приладів, фіксуючих порушення Правил дорожнього руху в автоматичному режимі. Про це вчора на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могилев.

"Ми оснащуватимемо системами автоматичного виміру основні дороги в країні, тому що така фіксація виключає контакт водія з інспектором ДАІ. Ми не можемо сказати, що за короткий час забезпечимо усю країну такими пристроями, але я (виступаю) за те, щоб ми максимально вводили технічні засоби", - відмітив Могильов.

В той же час він відмітив, що установка автоматичних пристроїв не означає, що штрафи водіям-порушникам вирушатимуть поштою: "Без пояснення громадянина, відносно якого складається протокол, - протокол скласти неможливо. Такі "листи щастя" неможливі в принципі, з точки зору законності вони - повне марення. Людині хоч би необхідно пояснити, що він зробив", - заявив міністр внутрішніх справ.

Могильов також уточнив, що складання протоколу потрібне ще і для того, щоб покарання за порушення правил понесла саме та особа, яка під час порушення знаходилася за кермом транспортного засобу.

За його словами, пристрої фотофіксації порушень, розташовані на деякій відстані від постів ДАІ, дозволять інспекторам розширити поле для спостереження за дорожнім рухом і контроль за порушеннями ПДР поза зоною видимості постів ДАІ.

Нагадаємо, Конституційний суд України заборонив інспекторам Державтоінспекції штрафувати порушників Правил дорожнього руху за перевищення швидкості без складання протоколу про адміністративні правопорушення і на підставі даних автоматичної фіксації швидкості транспортного засобу.

Так, суд ухвалив визнати неконституційними ч. 1 ст. 14-1, ч. 6 ст. 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, КСУ рекомендував парламенту привести порядок залучення осіб до адміністративної відповідальності за порушення у сфері порушення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації технічними засобами, що працюють в автоматичному режимі і мають функції фото- і кінозйомки, у відповідність з цим рішенням.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 583 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]