Субота, 18.05.2024, 19:22 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Серпень » 7 » Азаров зірве покупку 1300 службових авто для чиновників
Азаров зірве покупку 1300 службових авто для чиновників
19:28
  Заборона прем'єр-міністра Миколи Азарова  на закупівлю нового службового автотранспорту для чиновників загрожує відміною вже оголошених тендерів на придбання більше тисячі автомобілів. Найбільше це вдарить по планах МВС.

До кінця 2010 року органи влади, держпідприємства і комунальні установи мають намір закупити приблизно 1300 легкових автомобілів для своїх потреб. Оголошення про заплановані тендери були опубліковані в кількох останніх номерах Вісника державних закупівель.

Проте заява прем'єр-міністра про заборону для міністерств витрачати державні гроші на нові службові автомобілі може зірвати оновлення автопарку.

Сильніше за інших така урядова економія відіб'ється на планах Міністерства внутрішніх справ. Міліціонери в червні - липні цього року оголосили низку тендерів на закупівлю 1273 машин. З них в МВС розраховували купити 900 автомобілів марки ВАЗ-2107, 150 машин Daewoо Lanos, 90 позашляховиків УАЗ-Хантер, 55 повноприводних корейців SsangYong Actyon.

Окрім цих машин підлеглі міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова хочуть купити цілу низку VIP-авто. Нагадаємо, 5 липня Міністерство внутрішніх справ оголосило про проведення тендеру на закупівлю чотирьох автомобілів Mercedes Е350, чотирьох автомобілів Audi А6 і 12 машин Toyota Camry. В цей автопарк можна додатково "припаркувати " ще 10 машин Toyota Camry, про закупівлю яких МВС розмістило оголошення окремо, а також автомобіль Subaru Outback. Він також опинився в міліційному списку запланованих придбань.

Як пояснив один зі співробітників тендерного комітету МВС, Mercedes, Audi А6 і Toyota Camry потрібні міліціонерам в якості машин супроводу високопосадовців. Яких саме, він не уточнив.

Водночас складно зрозуміти, кого збирається супроводжувати на дорогих іномарках Управління МВС на Південно-Західній залізниці. Цей структурний підрозділ міліції також розмістив оголошення у Віснику державних закупівель про тендер на придбання двох автомобілів Toyota Camry.

Заради справедливості варто додати, що окрім дорогих "японців" Управління МВС на Південно-Західній залізниці планує також купити 40 автомобілів ВАЗ 21093 і п'ять машин Toyota Corolla 1.6. Водночас співробітниця тендерного комітету міліції на Південно-Західній залізниці Світлана Кондратюк не змогла пояснити цілі, для яких використовуватимуться як дорогі "японці", так і бюджетні "Лади".

Жоден з опитаних представників тендерних комітетів, де під час кризи запланували купувати машини представницького класу, не змогли офіційно пояснити, навіщо вони потрібні.

Джерело : ТСН

А вже 24 липня прес-служба Державного казначейства України, на виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова від 21 липня 2010 року, Держказначейство України довела до відома розпорядників бюджетних коштів та громадян України:  

у зв’язку з необхідністю економії і ефективного використання коштів у 2010 році, не буде здійснюватись фінансування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (як із загального, так і зі спеціального фондів бюджету) на придбання нових службових автомобілів, дорогої техніки, меблів, здійснення ремонту кабінетів тощо.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 729 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]