Субота, 18.05.2024, 16:45 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Січень » 26 » Чому чиновник не любить Закон? Це ще м’яко сказано - порушує Закон!
Чому чиновник не любить Закон? Це ще м’яко сказано - порушує Закон!
17:37
  Громадянин України, добропорядний,  законопослушний  водій отримав грізного листа: «Стасюку І.Ф., с. Лісний Хлібичин . Копія : Коломийський відділ ВДАІ. - Направляємо копію постанови про відкриття виконавчого провадження, для відома та виконання першим адресатом. Штраф (260 грн. - примітка Асоціації)  до 26.01.2010 р. оплатити на р/р... . У випадку, якщо штраф уже оплачено на інший рахунок квитанцію про оплату обов’язково занести чи переслати листом, факсом (2-48-94) в РВ ДВС Коломийського МРУЮ за адресою: м. Коломия, вул. Міцкевича, 8 , 2 поверх - кабінет №6.
Попереджаю, що у випадку невиконання даного розпорядження, стягнення буде проведено шляхом  накладення  арешту на  Ваше  майно, в т.ч. : меблі, побутову техніку, автотранспорт, будинок (квартиру), земельну ділянку, з подальшою їх реалізацією.

Начальник РВ ДВС    Чабанюк І.І.

вик. Лінькова І.О. тел. 2- 48- 91»

Що відчуває громадянин, отримавши такого листа? Певний шок.
- Що ти уже натворив, хочеш мене і дітей по світу пустити? У нас хату хочуть забрати – свариться дружина. А чоловік бідолаха  не знає що й робити.

    Приблизно така ситуація відбувається у кожній сім’ї, можливі і більші сварки. Після чого чоловік може на тиждень запити, чи дружину побити. І все це через недолугість і не повагу до Закону зі сторони  ось таких чиновників, як інспектор ДПС  м. Вінниця Барар Олександр Васильович, чи вищезазначені посадові особи ДВС Коломийського МРУЮ, чи начальника Коломийського ВДАІ Тимківа А.М.

    А зараз усе по порядку. Як стверджує водій Стасюк І.Ф., він           30.09.2009 р. проїжджав  в 23:00 год. в населеному пункті Стрий-Знам’янка, Вінницької області.  Після проїзду перехрестка (світлофор був виключений, а сам перехресток не освітлювався, як по всій нашій Україні), його із-засади зупинив інспектор ДАІ. Причина: порушив знак – «рух без зупинки заборонено».  Поки з’ясовували обставини, по цій же причині інші інспектори  ДПС  зупинили ще декілька автомобілів. Стасюку І.Ф. зразу стало зрозуміло – рибне місце. Повернувся до перехрестку, щоб побачити той злощасний дорожній знак. В темряві не побачив. Почеплений дуже високо, а перехрестя не освічується. Їдучи автомобілем не завжди можна його побачити.
     У протоколі,який склав інспектор ДПС Барар О.В.,водій Стасюк І.Ф. вословив незгоду,написав:"з протоколом інспектора не згідний,знак погано освітлений,і я не помітив його".
    Ось тут починається ще цікавіше. В «чужій» області, де божком – даішником  є  Барар О.В.,-  якийсь заїзжий  із Прикарпаття Стасюк висловлює свою незгоду. Та світ (Україна) такого ще не бачив. Усі чемно платять, а цей оскалюється.

Постанову у справі про адміністративне правопорушення інспектор ДПС  роти ДПС м. Вінниця Барар Олександр Васильович водієві        Стасюку І.Ф. не вручив, чим порушив вимогу ст. 285 та ст. 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того інспектор ДАІ вчинив карний злочин - підробив підпис Стасюка І.Ф. на постанові, постільки писав її вже після того як водій поїхав. Та й з копій протоколу і постанови видно, що підписи водія суттєво різняться. Но це ще не все…

Відповідно до ст.303 КУпАП строк пред’явлення постанови про накладення адміністративного стягнення до виконання становить 3 місяці. Це значить, що постанова на Стасюка І.Ф. була винесена 30.09.2009 р., значить крайній термін пред’явлення – 30.12. 2009 р. Таку примітку видно навіть на самій постанові,  але недолугі чиновники Коломийського району цього не побачили. Повернемось саме до них, вірніше – до їхньої «діяльності». Начальник Коломийського ВДАІ Тимків А.М., отримавши від Вінницької ДПС постанову з  просроченим  терміном в 3 місяці, не мав права направляти її до  державної виконавчої служби. Посадовець повинен знати Закони України. Певно даїшник погано вчився? Але ж у ДВС працюють фахівці юристи, вони ж то повинні добре, бездоганно знати Законодавство держави.

В обласній Асоціації приватних таксистів здивовані, як державний виконавець Лінькова І.О. могла відкрити виконавче провадження керуючись ст.3, 18, 24 Закону України «Про виконавче провадження» пропустивши при цьому ст. 21 (п.4) строки пред’явлення виконавчих документів до виконання, цього ж закону.

Як тільки обласна Асоціація звернула увагу Лінькової І.О. про порушення нею Законодавства України, вона сама запропонувала закрити виконавче провадження. А ми – і не проти. Адже людина порушуючи Закон грішить перед людьми, державою, Богом.
Добре, коли все добре закінчується, а як бути тим, хто не знайшов такої підтримки?

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1357 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]