Субота, 18.05.2024, 19:01 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 23 » Чому даішники не слухають свого Міністра?
Чому даішники не слухають свого Міністра?
00:12
   Суботній день видався напрочуд красивим. Осіннє тепле, лагідне сонце так і манило кудись виїхати на природу. Вирішив з сім’єю поїхати в село до мами. Зібрались дуже швидко і гайнули до своєї маленької батьківщини. Не поспішали, насолоджувались осінніми барвами. Щось собі гомоніли. Коли ще випаде нагода поговорити з сестрою, яка приїхала із-за кордону? Чи з сином студентом, який навчається в іншому місті?.  Перебуваючи за кермом автомобіля , я просто був у захваті від поїздки. Моє авто обганяли інші, а я думав , навіщо поспішати, коли складається така приємна їзда.
    Назустріч декілька автомобілів мигнули своїми фарами. Значить, десь попереду, стоять даішники. Зразу зрозумів, що в с. Марківцях на кільці. Але чого мені турбуватись, я добропорядний водій, нічого не порушую, і тому мене не повинні зачіпати.  Дійсно, майже на самому кільці, обабіч дороги стоїть вантажний автомобіль, прямо на суцільній лінії, а біля нього людина у  формі. Згадав інструкцію № 111 від 27 березня 2009 року про діяльність підрозділів ДПС Державтоінспекції МВС(підписана Міністром Ю.Луценком),і подумав, що якщо той автомобіль зупинив працівник ДАІ, - то він сам  змусив водія порушити правила дорожнього руху. Але мене це не турбувало. Мене чекає «золота осінь» в селі. А ж раптом працівник ДАІ повертається в мою сторону і жестом показує зупинитись. Але де саме ? Справа від мене вже стоїть «припарковане» авто. Проїжджаю дальше.  Суцільна лінія тягнеться далі. Якщо зупинюсь на обочині , то порушу «Правила…», але зупиняюсь. До мене підходить працівник ДАІ, офіцер. Відрекомендувався. Просить показати посвідчення водія та свідоцтво на т.з. Я починаю трохи нервувати.
-    Більше нічого не скажете? Наприклад , на якій підставі мене зупинили? – задаю запитання офіцерові і пристально дивлюсь йому  в очі.
-     Та я можу з десяток підстав придумати, по 130 статті або за підозрою, що перевозите зброю – саркастично і нібито зі знанням своєї справи, величаво дуднить офіцер міліції.
-    Яка стаття, яка зброя, Ви що не читаєте інструкцій, як наприклад №111 чи Розпорядження    № 466, де є чіткі рекомендації Вашого міністра, з яких мотивів наступає право зупинки автомобіля.
          Вимагаю в офіцера показати своє посвідчення і повернути мої документи. Працівник ДАІ починає розуміти, що перед ним не простий водій. Показує посвідчення. Читаю - Струк Іван Петрович, дивлюсь на нагрудний значок, записую – ІВ 0131.   Обіцяю старшому лейтенанту Струку І.П, що опишу дану ситуацію і розміщу на сайті Асоціації. Я люблю дотримуватись слова.

Настрій мені і всій рідні було трохи зіпсовано. Ніхто з моїх не зрозумів ,що я порушив і чому саме мене зупинив даішник. Прийшлось пояснювати, що я правил  дорожнього руху не порушував  інакше б працівник ДАІ склав на мене протокол.

    -«Тату,ну якщо ти нічого не порушив і даішник зупинив тебе не законно, то значить він порушив закон і не чесно виконує свої обов’язки. Значить його треба наказувати, бо не слухається свого міністра і не виконує його розпорядження» - сказав мені син студент-міжнародник.

   -«Та є у нас якась Держава, Президент, Уряд, Міністри? Тут  хто, що хоче те й і робить. Ніяких законів. Та там в Італії такого навіть і не розуміють, щоб так запросто звинуватити когось,що він зброю перевозить» - не могла заспокоїтись сестра.

  Що мав їм відповісти? Що кожен живе як може. Влада собі окремо,а про народ  згадують тільки під час виборів. Що живемо понтами. Хто ближче до керма у того і більше прав. І хто там зважає на ті Закони, коли їх ніхто і не читає. Все по «понятіям».
         А щоб не штрафували, не наїзжали, щоб себе захистити  я  вивчаю ЗАКОНИ державні, тому той представник держави, у формі, не зумів щось вмотивоване сказати, придумати.                                                                                        
   А дружина цілу дорогу раділа, що даішник побажав «Щасливої дороги». Значить не все ще втрачено в суспільстві. Значить можемо…бути культурними, ввічливими як того вимагає ЗАКОН.

   Після цього інциденту я вирішив звернутися до  Начальника УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області полковника міліції М.Й. Кизимишина за роз'ясненнями стосовно законності дій інспектора. Ось текст:

У К Р А Ї Н А
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
“Івано-Франківська обласна асоціація приватних таксистів”



76018 м. Івано-Франківськ , вул. Юліана Целевича, 34, а/с 51, тел/факс 500-700
Свідоцтво Серія А00 №838937 ідент. код 34844710
 

№ 33
від 22 вересня 2009 р.


                                                                                             Начальнику УДАІ УМВС України
                                                                                        в Івано-Франківській області
                                                                        полковнику міліції
                                                                        М.Й. Кизимишину


     19 вересня цього року о 12: 10 год. в с. Марківці, Тисменицького району (на кільці) мене зупинив інспектор ДПС Струк Іван Петрович (нагрудний знак ІВ 0131).
     Зупинка була здійснена без жодних правових підстав, всупереч Інструкції № 111 від 27 березня 2009 р., та розпорядження №466  від 21.05. 2009 р.
     На моє запитання причини зупинки Струк І.П. сказав, що може знайти з десяток причин, як приклад по ст. 130 (не уточнив, якого кодексу), чи перевезення мною зброї.
     Також, зупинка була здійснена на обочині, що позначена суцільною лінією (1.1), котра визначає межі проїзної частини , на які в’їзд заборонено.
     Виходячи з вищевикладеного , прошу, дати роз’яснення:
     -    чи має право інспектор ДПС зупиняти ТЗ на ділянках доріг всупереч «Правил дорожнього руху» п. 15.9, п 15.10 «Зупинка і стоянка забороняється» та п. 34 (п/п 1.1) «Дорожня розмітка»;
     -    чи кільце в с. Марківці, Тисменицького району визначено, як місце дислокації для несення служби;
     -    чи порушив чинне законодавство інспектор Струк І.П., безпідставно зупинивши мене , і змусивши зупиняти автомобіль всупереч «Правилам…»

     Відповідь прошу надати у встановленому законодавством порядку.

З повагою   
                                       
Голова Івано-Франківської обласної
Асоціації приватних таксистів                                                           Р. Харук






Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 781 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]