Неділя, 19.05.2024, 01:12 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Жовтень » 22 » ДАІ програють суди.
ДАІ програють суди.
19:02
Водії виграють більше 90 % судових позовів на постанови ДАІ про порушення ПДР. Із постанов суду можна зробити висновок, що інспектори ДПС ВДАІ дуже слабо обізнані з Кодексом України про адмінправопорушення.
    У  позовних заявах водії-позивачі мотивують, що працівником ДАІ при складанні постанови не виконано вимоги ст. 283 КУпАП (зміст постанови по справі про адміністративне правопорушення), а це виключає можливість притягнення водія  до адмінвідповідальності. Зокрема, в постановах не відображено опис обставин, при яких було зафіксовано порушення правил дорожнього руху. Акцентовано на тому, що не надається право скористатись послугами адвоката, ознайомитись з матеріалами справи, подавати докази. В постановах вказується про використання «Візира», але не відомо хто саме, і чи взагалі інспектор, який складав постанову, мав допуск до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом.
    В іншому позові до суду водій –позивач констатує, що інспектор, взявши документи починає відразу складати протокол і постанову, де вказує розмір штрафу (при цьому не надає водію змоги скористатися правовою допомогою, ні показами свідків).
    Інспектори неналежно виконують вимоги ст. 250 та ст. 256 КУпАП (зміст протоколу про адміністративне правопорушення), що вказує на порушення ними процесуального законодавства.
    Часто інспектори зупиняють водіїв для перевірки документів, після чого дозволяють проїжджати дальше, – не складаючи ніякого протоколу. А через певний час водію стає відомо, що на нього  накладено штраф ( до речі,  про такий факт. він дізнається від Державної виконавчої служби)!!!
Відповідно до ч. 2. ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України, обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача (в даних випадках – представників ДАЇ). Для цього представникам ДАІ необхідно прибути в суд для надання доказів. Що трапляється дуже і дуже рідко.
Від цього і більше  90% програних справ.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 647 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]