Субота, 18.05.2024, 23:14 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Жовтень » 9 » ДАІ випробовує "новий Візир"
ДАІ випробовує "новий Візир"
13:30
   Незадоволеність водіїв і масові опротестовування протоколів, складених на підставі показань російського приладу «Візиря» не пройшли безслідно. Зараз ДАІ випробовує нові прилади, що дозволяють контролювати швидкісний режим.

   Зараз у розпорядженні інспекторів ДАІ знаходиться шість пристроїв мазкі Trucam американського виробника Laser Technology. Також як і «Візир», він складається з двох основних елементів - радара і цифрової камери. Головна відмінність в тому, що радар в американському приладі лазерний і на отриманій фотографії автомобіля видно точка вимірювання. Таким чином гарантується, що вказана на радарі швидкість належить конкретному автомобілю. Російський «Візир» міг вимірювати швидкість одного автомобіля, а фотографувати інший. Харківські ученниє змогли довести цей факт.

   У американському приладі також встановлений GPS- приймач, а на знімках указуються координати. Це дозволить уникнути зловживань з боку даїшників. Нагадаємо, що при використанні «Візиря» деякі недобросовісні працівники ДАІ встановлювали прилад за знаком, що обмежує швидкість руху, і фотографували машини, які ще не доїхали до зони дії цього знаку.

    Максимальна дальність виміру у Trucam складає трохи більше один кілометр, а максимальна швидкість, яку здатний зафіксувати прилад, - 320 км/год. У «Візиря» дальність роботи радара близько 400 метрів, а максимальна дистанція для фотокамери була обмежена на 80 метрах. Максимальна швидкість, яку здатний «засікти» «Візир», - 250 км/год.

   У департаменті ДАІ повідомили, що для випробувань шести приладів узяли ще і шістдесят (!) металевих боксів для їх розміщення, частина з яких вже встановлена на столичних дорогах. Пояснюється така надмірна кількість «зайвих» боксів психологічним ефектом. Водії, побачивши бокс, скидатимуть швидкість, але камери в боксі може і не бути, припускають в ДАІ.

   Прилад, який знаходиться в боксі і працює в автоматичному режимі, здатний зберігати в своїй пам'яті до 1600 знімків. За словами представників Laser Technology інформація, що зберігається в приладі, добре захищена - при її прочитуванні руйнується пломба.

   При всіх очевидних перевагах приладів Trucam у них є один істотний недолік - ціна. Якщо «Візиря» коштує 24 тис. грн. те американський прилад обійдеться 100 тис. грн. У ДАІ говорять, що засобів для закупівлі великої кількості нових приладів поки немає.

   Ще один недолік приладу - він не працює в тумані. Річ у тому, що в тумані лазерний промінь заломлюється, унаслідок чого прилад може показувати невірні дані, або взагалі не вимірювати швидкість автомобіля.

   У ДАІ запевняють, що практика розсилки «листів щастя» з новим приладом буде набагато ефективніша, проте юристи вже приготували аргумент - прилад може не зафіксувати обличчя водія, а адміністративна відповідальність в Україні індивідуальна. Не можна штрафувати власника автомобіля, якщо за кермом знаходився не він.

   Є в повідомленні гаїшников і ще один цікавий момент. Заявлена вартість приладу, близько 100 тис. грн., м'яко кажучи завищена. У Інтернеті можна знайти аналогічні пристрої марки Trucam за ціною близько 2 тис. доларів (16 тис. грн.). Чому виникла така велика різниця в ціні, і хто зможе на цьому заробити - очевидно.

За матеріалами http://autonews.rbc.ua/firstlook/4685/?print=print

Характеристики Trucam:

Час реакції: 0,33 сік

Межа вимірюваної швидкості: ± 322 км/год

Точність: ± 2 км/год

Мінімальна дистанція: 15 м

Режим поганої погоди: 61 м

Максимальна дистанція: 1200 м

Дозвіл (крапок): 480 x 360 Відео, 2048 х 1536 Фото

Кількість кліпів: 6000 на SD 4 Гбайт

Час автономної роботи: 8-15 годин

Приймач GPS: (поточний час беремо з GPS) 20 каналів

Тип визначення швидкості - Лазер

Лазер: імпульсний

Довжина хвилі: 905 мілімікрон

Розбіжність світивши: 2,5 мілірадіан




Категория: Новини в Україні | Переглядів: 793 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]