Субота, 18.05.2024, 22:27 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 2 » ДАІ збирається модернізовувати "Візир"
ДАІ збирається модернізовувати "Візир"
00:22
  Державтоінспекція має намір модернізувати пристрій "Візир" з метою використання його в автоматичному режимі. Про це заявив заступник керівника Департаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ України Сергій Будник. Нагадаємо, що раніше на ДАІ обрушився вал негативних публікацій, що стосуються недоліків добре відомого автомобілістам приладу "Візир", а також методів роботи з ним. То тут, то там все голосніше звучать заяви про те, що раз прилад знаходиться в руках інспектора, то і говорити про роботу "Візиря" в автоматичному режимі не можна
С.Будник відзначив: "Сьогодні здійснюються заходи по модернізації для можливості роботи в автоматичному режимі". Він сказав, що законодавство дозволяє використовувати технічні пристрої на дорогах як в автоматичному, так і в ручному режимах.

"Передбачається можливість застосування як роботи в автоматичному режимі приладів, так і приладів, які мають функцію фото-, відеофіксації. І на сьогоднішній день у нас є висновок київського національного педагогічного університету саме з таким тлумаченням", - сказав він.

Крім того, він повідомив, що ДАІ звернулася в профільний комітет Верховної Ради України з проханням дати роз'яснення щодо використання технічних засобів на дорогах, і зокрема, "Візиря". "Я думаю, найближчим часом ми отримаємо від них висновки, які ми відпрацьовуватимемо", - відзначив С.Будник.

Він також пояснив, що після отримання необхідних дозвільних документів і модернізації використання "Візиря" буде можливе також і в автоматичному режимі. "В процесі роботи ми модернізуватимемо частину "Візирів", що є у нас, для роботи в автоматичному режимі. Вони використовуватимуться і автоматичному, і в ручному режимі", - підкреслив С.Будник, додавши, що процес сертифікації "Візирів" для роботи в автоматичному режимі займе близько місяця.

У свою чергу, адвокати Національної правової палати вважають, що пристрій "Візиря" не відповідає вимогам законодавства України. Технічні можливості "Візиря" не дозволяють застосовувати його інспекторові ДАІ як винятковий доказ правопорушення. Вони підкреслили, що при фіксації правопорушення інспектор зобов'язаний зупинити порушника, встановити його особу і скласти протокол, вислухавши обьясненія порушника.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 742 | Додав: taksi | Рейтинг: 3.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]