Субота, 18.05.2024, 23:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Даїшники пояснили, як вони відбирають автомобілі
Даїшники пояснили, як вони відбирають автомобілі
12:26
   ДАІ пояснила позицію відомства щодо вилучення автомобіля за 10 неоплачених штрафів.
Нагадаємо, згідно повідомленню міністра внутрішніх справ України Юрія Луценко, у водіїв, які не сплатять штрафи за порушення ПДР, забиратимуть автомобілі.

   Як підкреслюють в прес-службі, згідно вимогам Закона «Про виконавче провадження» до власників транспортних засобів, які своєчасно не сплатили штрафи за порушення ПДР, застосовують санкції для повернення заборгованості до державного бюджету шляхом оплатного вилучення їх автомобілів, інформує «Інтерфакс-Україна».

   Стаття 307 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає, що штраф має бути сплачений порушником не пізніше, ніж через 15 днів з дня вручення йому ухвали про накладення штрафу, у разі оскарження або опротестовування такий ухвали - не пізніше 15 днів з дня залишення скарги або протесту, який не був задоволений.

   Стаття 299 КУАП встановлює, що після закінчення терміну, вказаного в статті 307, ухвала підлягає виконати в примусовому порядку. З метою примусового виконання ухвали, відповідно до вимоги статті 308 КпАП, воно висилається для безумовного виконання у відділ державної виконавчої служби за місцем проживання, роботи або по місцезнаходженню майна порушника.
Як примусовий виконання ухвали з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу за порушення ПДР, визначеного Законом «Про виконавче провадження». Державній виконавчій службі підлягає виконувати ухвали органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, у випадках, передбачених законом.

   Якщо боржник у встановлений термін добровільно не сплатив штраф, згідно статті 30 Закона «Про виконавче провадження», державний виконавець невідкладно починає його примусове виконання. Статтею 4 ці закони передбачено, що заходами примусового виконання, насамперед, є звернення про стягнення з майна боржника (арешт майна і вилучення).
Автомобілі вилучаються представниками Державної виконавчої служби. При цьому можуть бути задіяні і працівники ДАІ. Автомобілі, що витягують, передаються на штрафплощадки, де знаходяться до повного погашення власником заборгованості або до ухвалення відповідного рішення державною виконавчою службою.
  
   Подібна практика застосовується у всіх куточках держави, повідомляє прес-служба. Наприклад, в Дніпропетровській області було вилучено 29 автомобілів, власники яких заборговували перед державою значні суми. З них 14 власників вже сплатили штрафи за порушення ПДР і повернули свої автомобілі. Ще більше 10 авто, власники яких винні державі більше 100 тисяч гривень, можуть бути вилучені найближчим часом.
Представники державний виконавчої служби мають право самостійно (без вирішення суду) не тільки вилучати автомобілі у боржників, але і згідно ст. 61 Закона «Про виконавче провадження» реалізувати їх через спеціалізовані організації на підставі договорів шляхом продажу на публічних торгах, аукціонах. Після реалізації представники виконавчої служби погашають борги перед державою, повертаючи власникові залишок коштів.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 693 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]