Неділя, 19.05.2024, 00:12 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Як «чорні нотаріуси» забирають авто без суду і слідства
Як «чорні нотаріуси» забирають авто без суду і слідства
12:01
Самий популярний  обман, з яким стикаються автомобілісти, - продаж автомобіля за дорученням.
«Продавець оформив на мене гендовіреність, нібито під приводом економії на податках, я заплатив нотаріусові гроша, сів в автомобіль і виїхав, - розповів нам сумну історію читач Леонід Бондарук, - але наступного дня мене зупинив патруль ДАІ, а інспектор заявив, що автомобіль числиться в угоні».

   Виявилось, що продавець був в змові з нотаріусом і протягом години після оформлення гендоверенності ліквідовував її і подав заяву про угін. Довести що-небудь через суд не вдалося: гроші у розмірі $10 тис. шахраї залишили собі разом з автомобілем. Таких випадків, за даними ДАІ МВС, за рік відбувається декілька тисяч.

   Проте навіть після того, як автомобіль зняли з обліку і зареєстрували в ДАІ на нового власника, у останнього можуть виникнути проблеми. У Генпрокуратурі нам розповіли один з недавніх випадків: 12 травня цього року слідчий ГУВС Києва майор міліції Терпіло, який вів кримінальну справу про шахрайство за заявою що кредитував один із столичних автосалонів банку, під надуманим приводом виніс ухвалу про арешт 5 тис. машин, які на той момент були вже продані. Протягом декількох місяців співробітники ДАІ вилучали арештовані автомобілі і відправляли їх на штрафплощадки (близько 300 автомобілів). Власникам повернули конфіскат лише опісля декілька місяців, змусивши кожного з них заплатити за простій машини на штрафплощадці 1300 грн.
Ще більше проблем виникає у автовласників після виконання зобов'язань по кредитних договорах. Річ у тому, що нотаріус, який складав операцію, може, за бажанням банку, не виводити автомобіль з реєстру заставного майна і навіть більше - у випадку якщо банк порахував, що автовласник не виконав всі свої зобов'язання перед ним, нотаріус може скласти розпорядження, згідно якому автомобіль потрапляє під арешт. Юрист Донецької колегії адвокатів Маріна Гавяда пояснила нам, що банки часто шантажують цим автовласників, примушуючи платити вигадані штрафні санкції після того, як кредит повністю виплачений. Тетяна Монтян говорить, що подібні арешти - один з найпопулярніших способів узаконеного шахрайства: «Нотаріуси часто ставлять авто під арешт, за бажанням банку, у якого сидить на зарплаті».


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 904 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]