Понеділок, 29.04.2024, 06:34 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 14 » Міліцейський "полтергейст" на дорогах.
Міліцейський "полтергейст" на дорогах.
11:50
   Як тільки Ви виїзджаєте за межі своєї області, то зразу потрапляєте в зону дії міліцейського полтергейста.
Івано-Франківська обласна Асоціація  приватних таксистів дослідила декілька постанов про ППДР складених на водіїв  працівниками ДАЇ в Тернопільській  та Хмельницькій областях.
Юристи Асоціації були шоковані безграмотним складанням таких постанов. Ніби дійсно, ті хто їх складав були прибульцями – інопланетянами. Може вони просто володіють якимись надприродними здібностями.

   Приведемо приклад: постанова № 007007, серія ВХ накладена на водія        (з Івано-Франківська) 29.08.09 р. в 18:20 год. в м. Летичів Хмельницької області. В постанові зазначено, що «водій Х., керуючи автомобілем в м. Летичів Хмельницької області по вул.  50 р. жовтня з середньої смуги, яка дозволяє рух ліворуч поїхав прямо, чим не виконав вимогу дорожнього знака «рух по смугах». Водія Х. згідно постанови притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 260 грн.

   Уважно переглянувши постанову № 007007 у вічі кидається недбалість її написання. Букви, як китайські ієрогліфи . Важко зрозуміти прізвище і ініціали інспектора ДПС чи то ДАЇ, з якого він відділу. У прізвищі відповідача (ймовірного порушника - водія) декілька раз в постанові змінено буква «е» на букву «о» і на оборот. Інспектором неправильно трактовано правила дорожнього руху.

   Надаємо коментар юриста:- «Будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб’єкта владних повноважень, слід оцінювати відповідно до ч.2 ст. 19 Конституції  та ст.2 Кодексу Адміністративного судочинства України, зокрема чи вчинені вони на підставі та в межах повноважень і у спосіб передбачений Конституцією та законами України.

   Сама постанова не відповідає вимогам ст. 283 КУпАП: не вказано орган (посадова особа), яка винесла постанову, відомості про особу, що притягнута до адміністративної відповідальності неповні та суперечливі, постанова винесена без складання протоколу про адміністративне правопорушення,  не вказано, які  вимоги Правил дорожнього руху  були порушені (відсутність посилання на конкретний пункт ПДР). Можна стверджувати, що посадова особа, яка винесла вказану постанову не керувалась ст. ст. 33, 34, 35 КУпАП, (про що свідчить розмір штрафу.)

   Щодо суті порушення ПДР України водієм, то ніякого порушення там не було. Правилами дорожнього руху України передбачені дорожні знаки, зокрема 5.16., 5.17.1, 5.17.2, 5.18 – напрям руху по смугах. Вказані знаки інформують водія про напрямки руху по смугах і зобов’язують рухатись з середньої смуги лише прямо. Що в даному випадку  водій і зробив.

   З цього виходить, що працівник ДАІ зупинив водія без жодних правових підстав, чим порушив п. 12.12.4 Інструкції з діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС України, та розпорядження №466 « Про організацію роботи підрозділів ДАІ»  від 21.03.2009 року».

   В Асоціації здивовані, ще тим фактом, що водієві надали тільки постанову  і не надали копію протоколу про адміністративне правопорушення. Зі слів водія, інспектор ДАІ сказав, що протоколу йому не потрібно, складати його не будуть, так як  поспішають на ДТП.
Працівники райвідділу УМВС в смт Летичів  по телефону повідомили Обласну Асоціацію, що працівника міліції (ДАІ)  з прізвищем, яке вказане у постанові серія ВХ №007007 не має.
Водієві, який звернувся до Асоціації надано допомогу в складанні позовної заяви до суду, а юристи  Асоціації надають йому необхідну правову допомогу.

   Майже аналогічна ситуація мала місце у м. Тернополі з водієм В.   21.07.2009 року о 19 год. 28 хв. Працівник ДАІ переплутав в протоколі про адміністративне правопорушення  та постанові як ім’я та по батькові водія, так і викладення обставин ймовірного правопорушення. Водій, нібито не виконав вимоги дорожнього знаку (напрямки руху по смугах) а саме: « зі смуги руху, що дозволяє рух тільки ліворуч поїхав прямо» - так написано в протоколі.   В постанові №003803 серії ВО вказано, що цей же водій не виконав вимоги того  самого знаку і «…зі смуги руху, що дозволяє рух тільки праворуч поїхав прямо…».

   З цього складається враження, що на дорогах працюють не кваліфіковані працівники ДПС УДАЇ , а  інопланетяни, або на них впливає якийсь полтергейст. Такі суттєві помилки складання  протоколів і постанов завдають великих збитків суспільству, оскільки породжує недовіру до державних органів, якими є ДАІ. Крім того, завдають клопоту водіям яким важко оскаржити такі «документи», без точних даних, в суді (не можливо визначити відповідача по справі без звернення до органів ДАІ  з відповідними запитами). Нагадуємо водіям, що термін оскарження постанови становить 10 днів після її накладення, згідно ст.ст. 287-289 КУпАП.  А ще завдають роботи судам, які  і так перевантажені судовими справами.

 У школі завжди діти , коли в чомусь невпевнені або пишуть на підручнику то вибирають  олівець, щоб можна було щось виправити або стерти... Ось одна з постанов.



 
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 2515 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
0  
1 Roman   (04.11.2009 13:32) [Матеріал]
Це наша міліція - гордість країни, лице народу. Здається такого вигнази в школі з 3-го класу і більше не брали в школу. Приємно лише тепер дивитись на них - пси в намордниках, грипу бояться.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]