Субота, 18.05.2024, 20:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Жовтень » 22 » Ніхто не обійдеться без таксистів
Ніхто не обійдеться без таксистів
18:41
   19 жовтня за ініціативи «Громадського форуму Івано-Франківська» та з нагоди «Дня Автомобіліста та дорожника» відбувся круглий стіл.

Тема«Стан та перспективи розвитку транспортної галузі міста».

    На круглий стіл були запрошені представники облдержадміністрації, міськвиконкому, – які чомусь не прибули (або вибори завадили, або нічого запропонувати громаді міста).

    Були присутні представники підприємств транспортної, автомобільної галузі, ДАІ, перевізників ( найбільше – представників таксомоторних фірм).

    Голова Громадського форуму Юрій Соловей навів статистику проведених ремонтних робіт на дорогах і витрачених коштів: З 2002 –по 2006 рік було капітально відремонтовано 22 дороги, а за керування мера В.Анушкевичуса з 2006 року - по даний час всього  – декілька. При цьому теперішня влада використала на дороги 50 млн. гривень. Витрачена велика сума, а результат неефективний.

    Ю. Соловей висловився проти ямкового ремонту доріг, бо це марне витрачання коштів. Необхідно заборонити в’їзд в місто транзитного транспорту, запровадити платний в’їзд в центр, зробити кільцевий рух.
Всі ці питання, Асоціація неодноразово піднімала перед місцевою владою, хоча на багато наших звернень немає реакції. Влада забуває дати відповідь і цим самим порушує законодавство України.
   
    В круглому столі взяв участь голова обласної Асоціації приватних таксистів Роман Харук. Він, зокрема відзначив: "така зустріч мала бути організована теперішньою міською владою ще на початку своєї каденції. Вислухати пропозиції перевізників і вже до цього часу перспективно попрацювати, і вийти з позитивними результатами. Працівники міської ради, транспортного відділу мають працювати фахово, вести моніторинг потоку пасажирів і транспорту на зупинках, стоянках, перехрестях. Необхідно вишукувати нові  надходження до бюджету( в т.ч. від місць паркування і прямо направляти кошти на ремонт доріг). Навести елементарний порядок в світлофорному господарстві, розмітки пішохідних переходів, освітлення пішохідних переходів, бо саме через це стається багато ДТП. Значну проблему в безпеці руху становить будівельна техніка та інше,(наприклад, підвезення продуктів до магазинів у центральній частині міста., саме в час пік). Звідси і корки на дорогах. Для розв’язання проблеми сполучення з мікрорайоном Пасічна, саме для легкового транспорту  необхідно збудувати облегшений (дешевий) міст( через річку Бистриця – Надвірнянська )  в районі «німецького» озера. Турбує Асоціацію і те, що не зразково працює комунальний асфальтний завод. Громадськість не має достатньої інформації скільки виробляється, яка собівартість, яка вартість виконання робіт по ремонту доріг.Адже саме за наші податки будуються дороги."

    Таксистів міста турбує стан доріг і безпека руху. Тому, ми присутні на всіх засіданнях з цих питань(звичайно, якщо нас запрошують). Ми не байдужі до проблем нашого міста.


Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 770 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]