Субота, 18.05.2024, 19:22 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Серпень » 9 » Президентські авто: на чому їздять перші особи держав (фото)
Президентські авто: на чому їздять перші особи держав (фото)
19:46
Лідери США, Німеччини, Франції та Британії обирають президентський автомобіль з-поміж вітчизняних марок. Віктор Янукович і Дмитро Мєдвєдєв віддають перевагу німецьким "Мерседесам".

Президентський автомобіль повинен володіти не тільки представницькою зовнішністю, а й потужною системою безпеки, яка дозволяє витримувати локальні вибухи і хімічну атаку.

До машин вищого рівня висуваються, зокрема, такі вимоги – кузов повинен бути броньованим, йому належить витримувати як мінімум вибух ручної гранати і чергу з автомата калібру 7,62. Вікна також повинні бути куленепробивними з товщиною до 48 мм.

Автомобіль обов`язково комплектується спеціальними зміцненим шинами, для того щоб машина глави держави могла пересуватися зі швидкістю до 150 км/год навіть з простреленими або пробитими колесами. В авто має бути передбачений захист від хімічної атаки, а також паливний бак, який самостійно герметизується, і система автоматичного гасіння пожежі.



За негласним кодексом найбільших країн, президентський автомобіль обирається з-поміж вітчизняних марок, якщо, звичайно, вони можуть запропонувати машину такого рівня. Цьому правилу слідують США, Німеччина, Франція і Великобританія.



Невдовзі до них може долучитися і Росія – нещодавно Дмитро Мєдвєдєв пообіцяв пересісти з Mercedes-Benz на вітчизняний ЗІЛ (свого часу саме на ЗІЛах їздили Михайло Горбачов і Борис Єльцин – для них був розроблений унікальний броньований автомобіль ЗІЛ-41052 1988 року випуску вагою 5,5 тонни). Броньований ЗІЛ використовував для поїздок і Леонід Брежнєв.

У сучасній Росії лідери держави використовують броньовані Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, вироблені за спеціальним замовленням. У порівнянні із "звичайним" броньованим S600, колісна база нового лімузина збільшена на 1,15 м і становить 4,31 м. Загальна довжина машини - 6,35 м. Автомобіль оснащений 12-циліндровим двигуном з подвійним турбонадувом робочим об`ємом 5,5 л потужністю 517 к.с. Найчастіше Дмитро Мєдвєдєв бере свій автомобіль в закордонні поїздки. Так, під час недавнього візиту в Україну Мєдвєдєв їздив на спеціально доставленому Mercedes.



Ще один легендарний президентський "броньовик" - Cadillac президента США Барака Обами. Новий лімузин Cadillac Presidential, виготовлений для Обами, оснащений потужною бронею, куленепробивним склом і є повністю ізольований на випадок хімічної атаки.



Конструкція шин дозволяє управляти машиною і в разі їх пошкодження. Повідомляється, що ця машина здатна витримати пряме влучення з гранатомета. У лімузині президента США задня частина пасажирського салону представляє собою просторе розкішне ексклюзивне відділення з гарним оглядом і корисним офісним обладнанням.

Вище керівництво Німеччини віддає перевагу Audi. Канцлер Німеччини Ангела Меркель використовує для поїздок два броньованих лімузина A8 Long. Автомобілі оснащені комп`ютером, факсом, міні-баром і DVD-програвачем. Машини мають 450-сильні двигуни W12.

Автопарк керівництва Великобританії сформовано з автомобілів марок Jaguar і Rolls-Royce. На двох Jaguar Super XJ V8 їздив колишній британський прем`єр Тоні Блер. Бензобак, дах і багажник цих машин захищені від вибухів, а двері закриті куленепробивними сталевими панелями завтовшки 3,7 мм.

Більш розкішний Rolls-Royce стоїть в гаражі королеви Великобританії Єлизавети II. П`ять машин цієї марки використовуються для поїздок коронованої особи по країні. Крім того, в королівському гаражі є Bentley Arnage Red Label, подарований Єлизаветі концерном Volkswagen. До речі, жодна з цих історично британських марок формально не належить англійським компаніям: Jaguar придбала індійська Tata, а Rolls-Royce і Bentley належать німцям (BMW і Volkswagen відповідно).



Президент Франції пересувається на Renault Safrane presidentielle. Ця модель служить в президентському парку країни з 1990-х років.



Голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао для урочистих виїздів використовує урядовий лімузин FAW Hong Qi HQE (Hong Qi перекладається як "червоний прапор").

Габарити машини становлять 6,4 м завдовжки, 2,05 м завширшки і 1,72 м заввишки, а вага - 4,5 тонни. Під капотом лімузина встановлено 12-циліндровий агрегат потужністю понад 400 к.с. Розробка моделі є державною таємницею Китаю.

Прем`єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі віддає перевагу іноземним авто. Берлусконі використовує повнопривідну німецьку Audi A8 Quattro c двигуном об`ємом 4,2 літра потужністю 310 к.с. Броньований седан Берлусконі на 13 см довше серійного і важить 3,8 тонни. Втім, є в гаражі Берлусконі й істинно італійський Maserati Quattroporte.

Український президент Віктор Янукович також полюбляє німецькі машини – так, парад Перемоги у Києві він відкрив на Mercedes-Benz.



У персональному ж автопарку глави держави є американський гібрид мікроавтобусу та джипу – бежевий мінівен GMC Savana у модифікації Explorer з номером АІ 0092 АІ.

TCH.ua

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1174 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]