Неділя, 19.05.2024, 01:12 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 18 » Приватних таксистів зобов'язали страхувати пасажирів
Приватних таксистів зобов'язали страхувати пасажирів
17:01
   Кабінет міністрів вніс зміни в правила перевезення пасажирів в транспорті, зокрема, у таксі. Тепер громадяни, що займаються приватним візництвом, будуть  зобов'язані оформити  ліцензію на перевезення пасажирів, укласти договір страхування пасажирів обладнати автомобіль таксометром.
Постанова, якою вносяться зміни в правила перевезення пасажирів в транспорті, була прийнята на засіданні Кабміну в середу, 9 вересня цього року. Зміни стосуються, зокрема, так званих, «самозайнятих перевізників» –  громадян, що займаються приватним перевізництвом.
Відповідно до Постанови, самозайнятий перевізник зобов'язаний оформити ліцензію на перевезення пасажирів, укласти договір страхування пасажирів і обладнати автомобіль таксометром. Крім того, раз на три місяці він повинен проходити медогляд і раз на півроку – державний техогляд автомобіля.

   Як розповіла голова державного комітету з питань підприємства Олександра Кужель, документ розроблявся за ініціативою профспілки таксистів України (голова В. Попик) «для боротьби з великою кількістю нелегальних таксистів, які не несуть відповідальності ні перед пасажирами, ні перед державою». За словами Кужель, основні витрати самозайнятих перевізників будуть пов'язані з реєстраціє юридичної особи, оформленням ліцензії на перевезення пасажирів терміном дії на п'ять років, вартістю близько 600 грн. і покупку таксометра, ціна на який складає від 700 грн.


Коментар голови Обласної Асоціації приватних таксистів Романа Харука:

  «В Івано-Франківську і в області ніхто з урядовців не запитав таксистів, як краще буде для них і для їхнього бізнесу. Все робиться гальопово. Сьогодні в державі криза і під час такої ситуатіції є дуже непорядно вводити нові фінансові навантаження на малий бізнес. Передові країни світу такого собі не дозволяють. Навпаки зменшують фіскальний тиск на малий і середній бізнес.
Цього року ми отримали від держави декілька «сюрпризів». Це Постанова Кабінету, якою зобов'язано «спрощенців»  проводити відрахування до Пенсійного фонду.  Кабмін  збільшив  плату за ліцензію. При чому не залежно від виду діяльності . Постійне  підвищення ціни на пальне, яке штучно встановлюють самі ж нафтотрейдери.  Вони ж самі і встановлюють ціновий коридор,  самі ж його  коригують і порушують.А влада споглядає, ще й  покриває.

   Підвищений курс долара, сильно вдарив по тих водіях, які мають «доларові» кредити і вже багато  хто був змушений повернути своє авто кредитній установі.

   Деякі сюрпризи для таксистів підносять органи місцевої влади. Вони умудрились під кризу підняти плату за патент до максимального рівня (200 грн.). При цьому навіть не провели громадських слухань, що є протизаконним. До того ж ряд керівників міст, районних центрів передали в оренду стоянки приватним приближеним структурам, а ті в свою чергу знімають плату з пасажирів, які є клієнтами таксі.

   Це просто здирництво. Ми будемо боротись за гідне місце таксомоторів  в системі економіки  Укрїни.  Вже маємо ВГО «Українське таксі». Саме через цю структуру і осередки в областях будемо відстоювати  інтереси  таксистів.

  З іншої сторони страхування пасажирів може бути виправданим, оскільки всі  претензії зі сторони пасажирів, при ДТП чи інш.,будуть спрямовані саме страховій компанії, але це питання слід  розглядати,коли  стабілізується економіка держави. А також коли уряд зніме з таксистів ряд фінансових і бюрократичних навантажень, які вони створили і які постійно піднімає Асоціація.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1156 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]