Неділя, 19.05.2024, 01:12 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Що автомобілістам несе податковий кодекс (ще декілька слів)
Що автомобілістам несе податковий кодекс (ще декілька слів)
00:30
Прийнятий Верховною Радою Податковий кодекс вніс багато змін до існуючого порядку ведення бізнесу. Його прийняття також відіб'ється на автомобільному ринку. Зокрема, документом передбачено поетапне зниження податку на прибуток підприємств з 25% до 16%, а також зниження ПДВ з 20% до 17%. З 1 січня 2011 року ставка податку на прибуток складе 23%, з 1 січня 2012 року - 21%, з 1 січня 2013 року - 19%, з 1 січня по 31 грудня 2014 року - 16%.

Податковий Кодекс зачепив також і автомобільний ринок. Так, ліквідований щорічний податок з власників транспортних засобів, який замінили збільшеним акцизом на паливо. Автомобілістам потрыбно готуватися до подорожчання усіх видів палива, і, як наслідок, транспортних послуг. Для тих, хто багато їздить, така система буде на багато звитратнышою. Але в МРЕО не вимагатимуть сплати транспортного збору і це перший крок до повного переведення техогляду в приватні руки, тобто на СТО.

З'явився новий податок - збір при першій реєстрації авто, яким тепер додатково регулюється вік автомобілів, що імпортуються. Відмітимо, що для ринку нових автомобілів цей збір залишився на рівні колишнього транспортного збору, а для охочих імпортувати уживані авто, є над чим замислитися.

Сталися зміни і в системі оподаткування угод з бу автомобілями (trade - in). Тепер продавцеві необхідно буде сплачувати з суми угоди, підтвердженою експертною оцінкою 0%, якщо це перша угода за рік і 5%, якщо друга. Крім того необхідно буде сплатити послуги нотаріуса. Раніше продавці вимушені були платити 15% податку з вартості проданого автомобіля, що дуже рідко виконувалося. Також сталися і інші зміни в сегменті trade - in.

Офіційно з'явився збір за парковку, який сплачуватимуть власники автостоянок і парковок і перекладатимуть ці витрати на автомобілістів.

Найбільші зміни сталися в спрощеній системі оподаткування, що викликало хвилю протестів підприємців. Безпосередньо, ПК вже позначиться на роботі таксистів і перевізників. Крім того, інші підприємці фактично стають "другим сортом" і з ними не вигідно працювати юр. особам на загальній системі оподаткування. Очевидно, що їх обороти впадуть.

Проте сегмент підприємців був основним покупцем практично кожного бренду. У комерційному сегменті він формував левову частку попиту на автомобілі. Зараз ще важко оцінити вплив Податкового Кодексу на майбутній попит на автомобілі і інші товари, але очевидно, що така корекція буде.

Податковий Кодекс складається з 19 розділів і 340 статей і досить об'ємний по кількості сторінок. Враховуючи, що тільки напередодні остаточно сформувався його фінальний текст, детальний аналіз ПК ще попереду. Також документ ще повинен підписати президент, після чого його опублікують і тільки тоді він набуде сили закону.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 591 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]