Субота, 18.05.2024, 15:54 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 22 » Швидкість руху: пишемо 80, а розуміємо 100
Швидкість руху: пишемо 80, а розуміємо 100
20:38
   ДАІ офіційно дозволила розгонитися в місті до 100 км/год на ділянках шляху, де висить знак про допустиму швидкість 80 км/год. Телеграма, де даються докладні роз'яснення, вже розіслана департаментом ДАІ в регіональні підрозділи. Про це пише газета "Сьогодні".

   За інформацією видання, в столиці ділянок із знаком "80 км/год" - близько 20.

   "Така швидкість допускається там, де хороше дорожнє покриття, достатня кількість смуг і розділові бар'єри. В умовах цього знаку працює правило +20 км/год. Автоінспектор зупинятиме і каратиме, тільки якщо водій перевищить швидкість понад цих 20 км/год", - відзначив начальник прес-служби київського управління ДАІ Євгеній Кравец.

   При цьому, відзначає видання, якщо водій їхав по дорозі, що вирішує 80 км/год, з швидкістю, наприклад, 95 км/год, і його зупинив інспектор з претензією про порушення вимог знаку, то на нього можна поскаржитися до департаменту ДАІ листом або по телефону гарячій лінії (044) 272-46-59 - автоінспекція призначить службову перевірку.

Каментар спеціаліста:

   У даній ситуації правильніше говорити не про поблажливість з боку Державтоінспекції (мовляв, ДАІ вирішило), а про вимушене визнання інспекцією тієї обставини, що притягати до відповідальності водія, що розігнався до 100 км/год на дорозі, де встановлений обмежувач до 80 км/г, не можна.

   Правилами дорожнього руху передбачено передбачено, що на ділянках дорогий, де створені дорожні умови, які дають можливість рухатися з вищою швидкістю, за угодою з Державтоінспекцією і вирішенням власників дорогий і органів, яким передано право на зміст таких доріг, дозволена швидкість руху може бути збільшена шляхом встановлення відповідних дорожніх знаків (п. 12.8 ПДР).

   Саме результатом такої угоди всіх зацікавлених осіб, вказаних в ПДД, в липні поточного року на проспектах Перемоги, Бажана і Возз'єднання, а також на Московському мосту з'явилися знаки, що обмежують швидкість до 80 км/год.

   В той же час приголосної ст. 122 Кодекси України про адміністративні правопорушення, санкція за здійснення якого передбачена даною статтею, є перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на двадцять кілометрів в годині Отже телеграму ДАІ слід сприймати не інакше, як роз'яснення для працівників інспекції порядку застосування норм КпАП.


Використано матеріали з сайту Ліга Закон

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 794 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]