Субота, 18.05.2024, 20:44 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 12 » Скільки у нас дурнів на дорозі?!
Скільки у нас дурнів на дорозі?!
11:49
  З часу «окупації» наших доріг великою кількістю автомобілістів, (спостерігається автомобільний бум) значно побільшало заторів і досить помітно знизився рівень культури поведінки на дорозі, адже побільшало «новоспечених» водіїв. Прагнучи хоч якось вплинути на ситуацію, (адже й сам, безпосердньо, є учасником дорожньо-транспортного руху), я  поставив собі за правило:

 - надавати перевагу пішоходові на проїжджій частині, на якій б саме частині дороги він не знаходився. Бо впевнений, що пішоходи не вчать Правил дорожнього руху.

- надавати перевагу водієві іншого транспортного засобу, при в’їзді чи виїзді з другорядної дороги чи двору. Поступитись у такій ситуації –  означає значно зменшити ризик ДТП і конфліктних ситуацій.


    От  жаль, що керуються такими правилами дуже мало водіїв.  Скоріше навпаки, більшість часто стараються «проскочити», порушуючи  Правила на жовто-червоне світло, і перед другим автомобілем. Я вже мовчу про якусь культуру. Багато водіїв, особливо початківців без стажу і навиків водіння, вважають себе дуже крутими «перцями». Тому і виходить така ситуація на наших дорогах, як співається в одній зараз модній пісні: «Я персона VIP, у мене є джип, обганяю, підрізаю, всі сегналять «біп».

   Мало того, що дороги в жахливому стані і кожного року проїжджа здатність доріг лише погіршується (хоч кожного року виділяють на ремонт кошти, але зараз не про це), так ще й кількість «водіїв-камікадзе» постійно збільшується. І коли їх наслідки, дякувати Богу, обходяться без постраждалих, то навіть маленький «поцілунок» двох машин, обходиться для водіїв у кращому разі легким переляком, великими » розборами», матеріальними витратами, а для нас з вами – інших водіїв чи просто пасажирів годинними заторами.

   Навіщо самим собі ускладнювати дорожньо-транспортний рух, а цим же і життя, адже є люди відповідних професій, які за кермом проводять більшість свого часу. Сьогодні не поступився ти - а завтра не поступились тобі. Тому не ставмо завжди своїх інтересів вище інтересів інших, не зважаючи при цьому ні на що. Бо ДТП, як і в  іншому будь-якому неприємному випадку краще запобігти, ніж усувати його наслідки.

Проводжу маленький експеримент:

-    їдучи по вул. Галицькій, з Пасічної в сторону центра міста зупиняюсь, даючи зустрічному транспорту зробити поворот наліво до ресторану «Овен». Біля мене, не зважаючи на сигнали  «стопів» мого авто, «проскакує» 6 автомобілів.
-    далі, зупиняюсь зразу за мостом перед музичним училищем № 3 -даю перейти людям  пішохідний перехід. Біля мене «проповзає» три автомобілі майже впритул до пішоходів.
-    третя зупинка перед пішохідним переходом на перехресті              вул. Галицька-Пулюя. П’ять транспортних засобів «проскакує» через перехід (поміж пішоходів).

   З такої ситуації можна арифметично вирахувати, скільки дурнів їздить по наших дорогах. У мене вийшло 4,66 дурня до одного добропорядного водія.
Це занадто багато!!!

Автор : Харук Роман

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1007 | Додав: taksi | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]