Субота, 18.05.2024, 20:35 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Грудень » 26 » Спецзагін "Кобра" перебрався на дороги Івано-Франківська.
Спецзагін "Кобра" перебрався на дороги Івано-Франківська.
10:49
В Івано-Франківську цими вихідними перебуває спецзагін державтоінспекції, який в народі називають "Кобра".

Близько тижня "Кобра" патролювала магістральні дороги по Івано-Франківській області. Цими вихідними дорожня інспекція контролюватиме дороги обласного центру. Зауважимо, що бійці із загону особливого призначення мають максимальні повноваження: зупиняють та перевіряють транспорт як бюджетного, так і представницького класу, особлива увага - до «багатих» номерів. Дозволена комплексна перевірка - від водійських прав до обшуку на наявність зброї, контрабанди та наркотиків.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов реанімував даішний спецназ 2 місяці тому. У 2008-му цей підрозділ розформував тодішній глава МВС Юрій Луценко. Ліквідації «Кобри» передував скандал. Заступник командира спецпідрозділу Олексій Кожа нібито показав середній палець кортежу спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка, коли той «пролітав» зі швидкістю 180 км/год повз пост «кобрівців» і не відреагував на їхню вимогу пригальмувати.

На початку жовтня Анатолій Могильов підписав наказ про створення Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ. «Коброю» нову структуру офіційно не назвали, але «кобрівськими» функціями наділили. Відтак назва у неофіційному обігу закріпилася автоматично.

«Свого часу «Кобра» була дуже ефективним і мобільним загоном швидкого реагування, який використовувався на трасах в регіонах зі складною криміногенною ситуацією. Для працівників підрозділу не існувало жодних авторитетів, не діяли телефонне право, хабарі. Так, їх боялися, бо знали: там, де «Кобра», - порядок, і з цими хлопцями краще не жартувати», - зазначив міністр.

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1145 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]