Неділя, 19.05.2024, 00:47 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Серпень » 17 » Списки пасажирів з ДАІ погоджувати не будуть
Списки пасажирів з ДАІ погоджувати не будуть
20:57
  Прес-служба Департаменту ДАІ спростувала інформацію, що з'явилася в багатьох ЗМІ, про те, що згідно наказу Мінтрансу відтепер автомобільні перевізники зобов'язані погоджувати з ДАІ списки пасажирів.

Насправді згідно Порядку розробки і затвердження паспорта автобусного маршруту, затвердженого наказом Мінтрансу №408/17703 від 17.06.2010 р., з ДАІ узгоджується тільки паспорт маршруту  регулярних спеціальних перевезень. Причому, він обговорюється тільки в частині схеми автобусного маршруту і його характеристики. Тобто, як пояснила заступник начальника прес-служби Департаменту ДАІ  МВС України полковник міліції Ніна Хмельовськая. Державтоінспекція при узгодженні акцентує увагу на стані аварійності і місцях концентрації ДТП на тому або іншому маршруті.

Згідно п. 2.1 вищезазначеного Порядку, в паспорт маршруту включається: схема автобусного маршруту, умови здійснення перевезень, характеристика маршруту, графік режиму праці і відпочинку водіїв, таблиця вартості проїзду, список пасажирів (для регулярних спеціальних перевезень), перевезення яких передбачене відповідним  договором і які застраховані у встановленому законодавством порядку. Списки пасажирів не потрібні для маршрутів регулярних спеціальних перевезень в межах населених пунктів і маршрутів, які виходять за межі населених пунктів, але тривалість яких не перевищує 50 км., а також для туристично-екскурсійних маршрутів. 

Під терміном «регулярні спеціальні перевезення» розуміються перевезення, які організовуються для перевезень працівників підприємств, організацій, учнів, студентів, туристів, екскурсантів і інших організованих груп пасажирів. Дані перевезення здійснюються тільки на підставі договору, згідно якому перевізник надає послуги з перевезення організованих груп пасажирів по певному маршруту з чітко позначеним його розкладом впродовж терміну, передбаченого укладеним між сторонами договором.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 618 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]