Субота, 18.05.2024, 16:45 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Вересень » 1 » Страховики готові узятися за техогляд
Страховики готові узятися за техогляд
12:17
  Українська федерація страхування (УФС) підтримує ініціативу Держкомпідприємництва по залученню страхових компаній до проведення технічного огляду транспортних засобів як ще одну можливість реалізації принципів державно-приватного партнерства, повідомила прес-служба федерації.

Крім того, вона відзначає, що дана ініціатива раніше була підтримана Міністерством внутрішніх справ України.

Ретельний контроль за належним технічним станом транспортних засобів зменшить ризики страховиків, кількість страхових випадків, приведе до підвищення конкуренції і якості страхових послуг і, відповідно, до зниження їх вартості, мовиться в прес-релізі.

За даними УФС, така система забезпечення страховим захистом учасників дорожнього руху вже діє в окремих країнах, зокрема в єврозоні.

Як повідомляє прес-служба, в даний час в Україні рівень купівлі автоцивілки складає близько 70% транспортних засобів. Моторне (транспортне) страхове бюро України, на яке покладена функція гаранта регламентних виплат по договорах автоцивілки, створило ефективні механізми обліку договорів, страхових випадків і виплат по ним. Введена в промислову експлуатацію централізована база даних по цих договорах і виплат по ним, визначені правові основи її функціонування і пропрацювала можливість об'єднання його з базами ДАІ. Рішенням Держфінпослуг збільшені ліміти відповідальності і упроваджені важчі ліцензійні умови, що наближають страхування автоцивільної відповідальності в Україні до європейських стандартів. Страховики з метою прискорення відновлення авто після ДТП налагодили ефективну співпрацю із СТО.

В той же час, відзначає УФС, для остаточного введення в Україні автоцивілки необхідно здійснити комплекс заходів за участю всіх зацікавлених сторін, зокрема: досягти максимального (більше 95%) обхвату зареєстрованого автотранспорту, обов'язковим страхуванням цивільної відповідальності автовласників, відмінити короткострокові поліси для зареєстрованих транспортних засобів, завершити процес побудови баз даних МТСБУ і ДАІ щодо транспортних засобів, ДТП і адміністративних правопорушень, провести поетапне збільшення лімітів відповідальності до розміру, принаймні, більше 500 тисяч гривень, оздоровити ринок автострахування залишити на нім тільки надійних, платоспроможних і прозорих страховиків, зберегти участь сертифікованих СТО в проведенні діагностики, встановити термін дії талона про технічний огляд транспортного засобу згідно терміну дії страхового поліса, тобто один рік, об'єднавши проходження технічного огляду з укладенням договору автоцивілки.

Українська федерація страхування готова взяти участь в перегляді системи технічного огляду транспортних засобів. Успіх цієї роботи дозволить використовувати накопичений досвід для заміни дозволів і ліцензування на страхування в інших сферах, відзначає прес-служба.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 615 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]