Субота, 18.05.2024, 23:41 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 18 » Таксистів ще більше заганяють в тінь.
Таксистів ще більше заганяють в тінь.
17:27
   Окрім «позиції» Кабінету Міністрів щодо «самозайнятих перевізників» та необхідністю страхування пасажирів на таксі за «кадром» залишилась ще одна деректива.
    Протоколом селекторної наради з «прямою лінією» з актуальних питань розвитку та підтримки підприємництва (студія селекторних нарад ВАТ «Укртелеком» м. Київ) від 8 вересня 2009 року п.4 дана вказівка «4. Мінтрансзв’язку, МВС, Держкомпідприємництву, ДПА, Професійній спілці таксистів України, за участю Генеральної Прокуратури забезпечити контроль дотримання вимог законодавства щодо видачі документів дозвільного характеру, пов’язаних з пасажирськими автомобільними перевезеннями, зокрема щодо недопущення отримання ліцензійних карток особам, які не є платниками податків».

Коментар від обласної Асоціації


   Такими страшилками наша влада хоче загнати таксистів в тінь. Спочатку на підприємців наклали різну дань, при чому в більшості незаконно, а з позиції сили. Збільшили плату за ліцензію, доплату за єдиний податок в Пенсійний фонд, величезні комісійні надбавки нафтотрейдерів (рахуй членами уряду та вищого керівництва держави - всі вони мають інтерес до палива), різного роду страхування в автотранспорті (страхові компанії теж під «дахом» урядовців).
З великими потугами Асоціації вдалось спрямувати таксистів  до отримання ліцензій та легалізації. І під час кризи варто було утримуватись від будь-якого фінансового тиску на таксистів. А тут така деректива. При цьому ж неграмотна постановка питання, постільки спочатку водій реєструється в ДПІ як суб”єкт підприємницької діяльності, після –отримує ліцензію на відповідний вид діяльності в теруправлінні  Головдержінспекції на автомобільному транспорті. Тільки після цього,до ліцензії додається ліцензійна картка.

   З усього видно,що такий документ готував не спеціаліст,але саме такою позицією державного чиновника і породжується недовіра до самої держави,а звідси і “похід у “підпілля” тих підприємців,яких і стосуються чиновницькі дерективи.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 772 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]