Субота, 18.05.2024, 19:23 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Вересень » 16 » В ДАІ від листів зі штрафами не відмовляться
В ДАІ від листів зі штрафами не відмовляться
11:45
   Не дивлячись на розпорядження ГПУ про вимогу припинити штрафувати водіїв-порушників за допомогою «Візира» без складання протоколу на місці, ДАІ продовжує слати порушникам листа з «заочними» штрафами, але вже рідше.

   Як пояснив заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко, ГПУ не забороняла, а лише рекомендувала використовувати «Візир» як допоміжний прилад під час складання протоколів. «У законі виписано, що в автоматичному режимі прилади мають право працювати. Не «Візири», а будь-які. Тобто в автоматичному режимі ми маємо право фіксувати порушення і надавати квитанції», - заявив він.

   Прес-секретар ДАІ Ніна Хмельовська роз’яснила деталі: «Після розпорядження ГПУ співробітники ДАІ працюють не лише на фотофіксацію, але і зупиняють порушників. Проте кількість зафіксованих порушень велика, й інспектор фізично не може зупинити всі машини - утворюється величезна пробка. Тому доводиться ухвали про сплату штрафу частково продовжувати висилати поштою. Але відсоток таких повідомлень значно зменшився. Цифри я уточнити не можу, ми такої статистики не ведемо».

   У свою чергу, юристи радять водіям посилати «листи щастя» назад начальникам районних ДАІ, посилаючись на розпорядження ГПУ. «Хай розбирається начальник районної ДАІ. До того ж у кожного є право написати скаргу ГПУ або подати позов», - розповів правозахисник Едуард Багіров. Адвокат Юрій Аксенов, який виграв справу проти «Візира» (довів, що прилад зафіксував АЗС на швидкості 66 км/ч!), додав, що тепер водії можуть частіше звертатися до суду: «А там зараз більшість ухвал відміняються. Та і після гучних судових розглядів ДАІ почала менше слати листів». Юристи додають, що начальнику ДАІ світить 136 гривень штрафу за невиконання розпорядження ГПУ за статтею 185-6 Кодексу про адмінпорушення, або ж 119 гривень штрафу за статтею «Самоправство».

   Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі України не виключають звернення до суду у зв’язку з невиконанням Державтоінспекцією розпорядження щодо використання приладу для фіксації швидкості «Візир», оскільки вважають незаконною цю фіксацію без складання протоколу на місці.
Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 779 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]