Субота, 27.04.2024, 20:56 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2015 » Квітень » 6 » В МВС РОЗПОВІЛИ ПРО НОВУ СИСТЕМУ ШТРАФІВ І БАЛІВ ДЛЯ ВОДІЇВ
В МВС РОЗПОВІЛИ ПРО НОВУ СИСТЕМУ ШТРАФІВ І БАЛІВ ДЛЯ ВОДІЇВ
10:19

В МВС РОЗПОВІЛИ ПРО НОВУ СИСТЕМУ ШТРАФІВ І БАЛІВ ДЛЯ ВОДІЇВ

У рамках реформування Державтоінспекції України буде введена змішана система покарань для водіїв за порушення на дорогах.

Презентуючи на виїзному засіданні Кабінету міністрів у Національній академії внутрішніх справ ініціативи в рамках реформування органів внутрішніх справ, перший заступник глави МВС України Ека Згуладзе повідомила, що пропонується гібридний підхід в системі балів і штрафів.

Вона пояснила, що для перехідного періоду адаптації до нових правил пропонується після прийняття закону всім водіям нарахувати 150 балів. За словами Згуладзе, якщо правопорушення буде зафіксоване відеорадаром, бали будуть зніматися. Після їх закінчення будуть нараховуватися штрафи.

При цьому Згуладзе висловила сподівання, що з цього приводу "Міністерство фінансів не буде дуже обурюватися, оскільки бюджет втратить трохи грошей".

Таким чином, як зазначила перший заступник міністра, ця система дозволить адаптуватися до нових правил, а безпека стане одним з головних моментів у даному процесі.

Що стосується штрафів, то, роз'яснила Згуладзе, при їх несплаті протягом 30 днів нараховується пеня у подвійному розмірі штрафу, а при несплаті штрафу та пені протягом 60 днів - матеріали передаються виконавчій службі Міністерства юстиції.

За її словами, адміністративне стягнення вноситься в автоматичному режимі і відправляється за адресою місця проживання власника автомобіля, "тобто штрафується машина".

Згуладзе розповіла, що на бланку про стягнення буде вказана адреса веб-сайту, на який за допомогою коду водій за своїми особистими даними зможе зайти і подивитися короткий ролик про своє правопорушення.

"Коли людина бачить на відео, що, де і як він порушив, претензій стає менше. І краще запам'ятовується", - вважає вона.

Говорячи про термін оскарження стягнення штрафу, перший заступник міністра розповіла, що він становить 10 днів з дня вручення постанови про правопорушення.

За словами Згуладзе, оскаржити можна як у вищому адміністративному органі, так і в суді. Сам факт оскарження призупиняє відлік часу, передбаченого на оплату штрафу.

Вона також розповіла, що будуть трохи відрізнятися і правила, коли патрульний поліцейський штрафує водія на місці правопорушення.

"Якщо правопорушник не заперечує штраф, який виписує патрульний, в машинах патрульної поліції буде електронний пристрій, який дає можливість оплати штрафу кредитною карткою і отримання протоколу в електронному вигляді", - зазначила Згуладзе.

"При фізичному штрафуванні водій може позбутися прав на термін до 6 місяців", - підкреслила перший заступник міністра, пояснивши, що цього нюансу немає в разі стягнення штрафу на підставі правопорушення, зафіксованого відеореєстратором.

Крім того, Згуладзе розповіла, що на бланку адмінстягнення будуть вказані права і обов'язки правопорушника, що буде вважатися повідомленням водія про це.

"Ми пропонуємо прибрати так звану "виделку", тобто різноманітність штрафів - мінімальний-максимальний. По-перше, це нечесно, оскільки завжди є суб'єктивне рішення і ризик корупції в даному підході досить великий. Ми пропонуємо один штраф за правопорушення - мінімальний існуючий на сьогоднішній день штраф", - сказала перший заступник глави МВС.

 


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 636 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]