Субота, 18.05.2024, 22:17 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Листопад » 16 » З 15 по 21 листопада - Тиждень безпеки дорожнього руху
З 15 по 21 листопада - Тиждень безпеки дорожнього руху
11:04
Тиждень безпеки дорожнього руху стартував в Україні. Мета акції - скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод та привернути увагу влади до цієї проблеми. Організаторами виступили Міністерство транспорту та зв'язку України і Всеукраїнська громадська організація "Асоціація безпеки дорожнього руху".

Як наголосив сьогодні на прес-конференції в УКРІНФОРМі президент ВГО "Асоціація безпеки дорожнього руху" Михайло Берлін, за кількістю загиблих унаслідок ДТП Україна посідає 5-е місце у Європі. "Гасло Тижня безпеки дорожнього руху-2010 - "Час діяти!", адже суспільство вже дозріло до змін. Влада має визнати проблему безпеки дорожнього руху національним пріоритетом та затвердити відповідну Національну програму", - сказав він.

За словами М.Берліна, під час Тижня безпеки дорожнього руху громадяни України мають змогу підписати відкритого листа до Президента із закликом узяти під свій контроль питання безпеки дорожнього руху, розпочати розробку десятирічної Національної програми з безпеки дорожнього руху.

Заступник міністра транспорту та зв'язку Олексій Баранов поінформував, що у липні 2010 року в Євросоюзі прийнято четверту Програму безпеки дорожнього руху. "Основною її метою є зменшення кількості загиблих на автошляхах удвічі порівняно з показниками 2009 року. У грудні нинішнього року до Кабінету Міністрів буде подано аналогічну програму, розроблену для України. Сподіваюсь, що уряд її підтримає", - сказав О.Баранов.


Україна щорічно через дорожньо-транспортні пригоди (ДТП) втрачає 5 млрд дол. Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова "Асоціації безпеки дорожнього руху" Михайло Берлін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правда полягає в тому, що ці події (ДТП) не є випадком. Вони є наслідком поганого регулювання, зневаги з боку уряду та байдужості з боку громадськості. Відсутність уваги до проблеми - це серйозний прорахунок політичних лідерів. Вартість аварій величезна. Дорожні пригоди обходяться в 2-3% від ВВП і за оцінками Світового банку Україна втрачає щорічно 5 млрд дол. від ДТП", - заявив експерт.

Крім того він повідомив, що щорічно в Україні фіксують понад 200 тис. ДТП, в яких гинуть більш 7 тис. осіб і близько 40 тис. осіб отримують смертельні травми. За його словами, дорожньо-транспортний травматизм є одним з головних факторів смертності дітей, підлітків і чоловіків працездатного віку.

На думку експерта, до даної проблеми необхідно привернути увагу української влади для того, щоб ці показники найближчим часом істотно знизилися. Також він нагадав, що на останньому засіданні Генасамблеї ООН було прийнято рішення оголосити 2010-2020 рр. десятиліттям безпеки дорожнього руху.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 674 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]