Субота, 18.05.2024, 21:26 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Жовтень » 12 » За невелику заборгованість водій таксі поплатився автомобілем
За невелику заборгованість водій таксі поплатився автомобілем
12:51
Можна сказати, що кожного дня сьогоднішня фінансова криза, як дуже негативне явище нагадує про себе різними витівками: то різко дорожчають продукти, невгамовно, майже шаленно, зростає курс долара і євро, збільшуються відсотки на кредити і ще багато-багато неприємностей. Здавалося б, що ці, перелічені вище, процеси мали б відбуватися у зворотньому напрямку, адже людям і так нелегко фінансово адаптуватися до кризи, тим більше тим, які втратили роботу, а таких чимало. Складається враження, що кожен виживає як може і навіть нечесним шляхом, причому за рахунок створення низки проблем і незручностей для інших. Прикладом такої ситуації є історія водія таксі Михайла Шкабрія, в якого через заборгованість представники колекторського агенства забрали автомобіль. Щоправда такі випадки непоодинокі, адже тільки в однієї служби таксі таким способом у водіїв забрали 10 автомобілів.

- У 2007 році я взяв у Приватбанку кредит на авто марки DEO- Neksie. Кредит був наданий мені в гривнях під 16,07 %, а під час кризи відсотки зросли до 27,48 % розповідає пан Михайло.
У кінці травня цього року мені зателефонували з відділення Приватбанку і  визвали на вул. Бандери, 77 (філія банку). Там повідомили, що в мене є заборвоганість. Оскільки я не мав потрібної суми грошей, я попросив їх почекати 1 день, за який, власне, хотів позичити гроші. Проте, у відповідь на моє прохання представники  Приватбанку сказали приїхати  0 21:00 на вул. Івасюка, на автостоянку, що неподалік супермаркету «Арсен». Як добропорядний громадянин, у вказаний час, я прибув на місце зустрічі, адже навіть й не сподівався, що звідти доведеться повертатися маршруткою чи йти пішки. Але працівник колекторного агенства, пан Федорчук склав акт, після чого забрав у мене техпаспорт, ключі і автомобіль. Більше з  того моменту до мене ніхто не звертався.

На другий день я хотів сплатити заборгованість, яка становила чотири тисячі гривень, але касир в мене ці гроші не прийняв, аргументуючи це тим, що я підписав заяву на погашення повного кредиту.

Щоб застерегти Вас від подібних прикрих ситуацій, Асоціація рекомендує  водіям не спішити підписувати різні акти чи заяви, а перед тим уважно їх перечитати і осмислити зміст. А також перш ніж робити подібні вчинки проконсультуватися у компетентної, в цій справі, особи .
Обласна Асоціація взяла під особливий контроль випадок з Михайлом Шкабрієм. Наразі юрист Асоціації подав запит до приватбанку для з'ясування всіх обставин. Думаємо, що справа буде мати своє резонансне продовження в суді.

Хочеться звернути увагу керівництва «Приватбанку» на досить жорстке ставлення до своїх клієнтів. Недавно до голови Асоціації Романа Харука звернулась сусідка із заплаканими очима. Жіночка була просто шокована тим, що працівники «Приватбанку» вимагають від неї більше семи тисяч гривень. «Мій покійний син – розповідає вона – Василь Васильович Сончак отримав кредит у банку для придбання мобільного телефону. Сина уже немає на цьому світі 2 роки. За весь цей час ніхто до мене не звертався, а недавно на пошті вручили якесь рішення суду, і працівники пошти переказали, що представники від банку погрожували забрати майно. Ми, в селі люди не дуже обізнані у такій справі і тому дуже переживаємо, що в нашій державі є нечесні люди, які можуть дійсно залишити мене без даху над головою».

Хоча дана справа і не стосується автомобільної галузі, проте юристи  Асоціації і також взяли її під контроль і направили відповідне звернення до директора Івано-Франківської філії ЗАТ КБ «ПриватБанк», депаутата обласної ради Лесюка Богдана Михайловича для реагування.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 720 | Додав: taksi | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]