Субота, 18.05.2024, 21:04 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Серпень » 10 » Захищеємо себе та авто від спеки.
Захищеємо себе та авто від спеки.
17:04
ОХОЛОДЖУЄМО САЛОН

Не включайте кондиціонер відразу - скло від перепаду температур може дати тріщини. Якщо дозволяє час, опустіть всі вікна і пару хвилин провітрюйте салон.

Потім включите кондиціонер на велику потужність і направте потік через центральні і бічні дефлектори (віконця, з яких дме повітря) вгору. Через пару хвилин повітря стане холодним - тоді перекладіть вентилятор на малі обороти.

Якщо вам потрібно швидко охолодити салон усередині, циркуляцію повітря поставте на режим «тільки салон», але через 10 - 15 хвилин поверніть колишній режим. Інакше підвищиться вологість.

Страждають від дії сонця і ущільнювачі дверей і вікон. Під впливом високої температури вони втрачають еластичність, що приводить до утворення тріщин. Щоб уникнути цього, бажано обробляти ущільнювачі спеціальними препаратами.

ЗАХИЩАЄМОСЯ ВІД ПРОСТУДИ

При частій зміні температур (на вулиці жарко - в машині холодно) організм отримує стрес, тому, як би не було жарко, не охолоджуйте салон дуже сильно. Краща температура для людини - 22 - 24 градуси.

При включеному кондиціонері закривайте вікна. І навпаки. Інакше перехресний протяг швидко стане причиною простуди. Встановите регулятори так, щоб повітря розсівалося рівномірно.

ЇДЕМО!

При високій температурі росте тиск в шинах, серйозно на управлінні це не позначається, але високих швидкостей все ж таки слід уникати, рекомендують фахівці німецького автоклубу АСОВІ. І не заливайте бензин під зав'язку - паливо на жарі сильно розширюється.

Також не буде зайвим ретельний догляд і за колісною гумою, адже розжарений асфальт і сонце також негативно впливають на її стан. Отже не скупіться на обробку спеціальними рідинами.

Аномальна жара - головна причина зниження концентрації уваги водіїв. Знижуйте швидкість, коли сонце світить прямо в очі і сліпить - можете не помітити яму або пішохода. Але ще більше остерігайтеся випадків, коли сонце позаду вас - воно сліпить тих, хто їде вам назустріч, а значить, у будь-який момент на вашу смугу може вилетіти машина.

ЯК ПРАВИЛЬНО ОДЯГНУТИСЯ В ДОРОГУ

Ніякої синтетики! Навіть якщо в машині хороший кондиціонер, охолоджується вона хвилин 10 - 15. За цей час майки і сорочки з поліамідом і еластаном встигнуть намертво прилипнути до спітнілого тіла. І тоді кондиціонер вас ще і застудить.

Краще всього повітря пропускає льон. Але костюми і плаття з нього страшно мнуть. А на шовку і віскозі помітно будь-яка плямочка від поту, яка, до речі, висихаючи, залишається.

Така сумка набагато дешевша за автохолодильник, але напої в ній залишаться прохолодними.

Одяг має бути максимально вільного крою, не утрудняти рухів.

«ГАРЯЧА» П'ЯТІРКА

Запасаємося необхідним

  • Світловідбиваючий екран і сонцезахисні шторки. Залишаючи машину на парковці, закрийте ними вікна. Блискучий захист убереже панель від нагріву, а салон від вигорання.
  • Термальна вода. Продається в аптеках в баллончиках-спреях, коштує від 80 гривень. Це повністю чиста натуральна вода з мінеральними солями і мікроелементами. Час від часу обприскуйтеся нею, це захистить від перегріву.
  • Сумка-холодильник. Річ тепер недорога (від 160 гривень). Температуру тримає до 12 годин, але до прикурювача її підключати не потрібно - всередину кладеться акумулятор холоду, заздалегідь заморожений в холодильнику.
  • Сонцезахисні окуляри. Краще вибрати спеціальні автомобільні, з поляризованими лінзами, вони не тільки забезпечують 100% захист від Уф-випромінювання, але і блокують відблиски, через які , до речі, відбувається багато аварій.
  • Запасна ємність з антифризом. Якщо википить - доллєте, для авто жара - теж шок.

ЩО ПРИБРАТИ

А ось запальнички, лаки і спреї краще з машини прибрати - нагріті, вони небезпечні. Ароматизатори починають виділяти задушливий запах.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 776 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]