П`ятниця, 19.04.2024, 08:29 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2008 » Листопад » 18 » Луценко запевняє, що новий закон спрямований не проти водіїв, а проти порушників
Луценко запевняє, що новий закон спрямований не проти водіїв, а проти порушників
14:08
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко закликає водіїв дотримуватися правил дорожнього руху і не давати хабарів співробітникам ДАІ, про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві, відповідаючи на питання, які стосувалися введення нових штрафів за порушення правил дорожнього руху, повідомляє УНІАН.

"Немає жодного технічного чи нормативного документа для захисту від хабарництва. Таким захистом може бути суспільна згода не давати хабарів. Тому закликаю усіх водіїв хабарів не давати… Таким чином ви визнаєте свою вину, а з іншого боку - не дасте процвітати хабарництву на дорогах… Ви повинні не порушувати правила дорожнього руху і ні під яким соусом не давати хабарів. Тільки так можна виправити стан на дорогах", - сказав Луценко.

При цьому він наголосив, що новий закон про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху - "це закон не проти водіїв, це закон проти порушників, які сіють смерть і рани на дорогах". Міністр зауважив, що завдяки нововведенням вдалося зняти дві третини порушень, за які раніше призначали адміністративні покарання, але вони не впливали на створення аварійних ситуацій на шляхах.

За словами Луценка, керівництво ДАІ протягом останнього місяця об’їздило усі регіони і провело співбесіди з особовим складом напередодні вступу в дію нових адміністративних санкцій. "Працівники міліції націлені на виконання закону. Їм рекомендовано в перші тижні робити попередження за дрібні правопорушення", - сказав він.

При цьому міністр запевнив, що у них не стоїть "завдання збору штрафів… Нас не цікавить кількість зібраних штрафів, нас цікавить безпека на дорогах".

Говорячи про технічне спостереження за автошляхами, Луценко сказав, що в Україні встановлено 100 камер відеспостереження, і планується, що до кінця першого кварталу наступного року таких технічних засобів буде встановлено тисячу. "Це початок нового життя на дорогах, причому життя тотожного як в Європі", - зауважив він.

Також він наголосив, що МВС планує щоденно оприлюднювати інформацію про кількість автомобілів, які порушували правила дорожнього руху. "У тому числі окремою строкою будуть автомобілі, що коштують понад 100 тис дол", - запевнив міністр і додав: "Це не тому, що я не люблю багатих, а тому, що відеофіксація фіксує всіх, хто порушив правила і через це має нести відповідальність".

Нагадаємо сьогодні починають діяти нові штрафи, більші за попередні у 10 разів. Законодавчо вони набули чинності ще вчора, але оскільки неділя - вихідний день, інспектори ДАІ починають по-новому штрафувати тільки з 17 листопада. Водії чекали на "чорний понеділок" з жахом. Деякі з них вважають, що таким підняттям "тарифів на порушення" за їхній рахунок підняли зарплату даїшникам. Проте, більшість власників залізних коней погодилися, що у цьому є і позитивний момент, адже таке підвищення штрафів змусило їх повторити правила дорожнього руху, а їх дотримання допоможе не втрачати кошти.

Також як повідомлялось раніше у зв'язку з набуттям чинності закону про підвищення безпеки дорожнього руху працівники Державтоінспекції працюватимуть за новими принципами. 24 жовтня в Івано-Франківській області міністр внутрішніх справ Юрій Луценко взяв участь у робочій нараді керівництва Департаменту ДАІ МВС України і керівників підрозділів ДАІ регіональних управлінь внутрішніх справ. Луценко оголосив наказ МВС України про впровадження нових умов і принципів служби в Державтоінспекції. Працівникам ДАІ, які працюватимуть на маршрутах, заборонено мати при собі будь-яку валюту і не більше 100 грн.

Використано матеріали з сайту http://www.newsru.ua
Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1048 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]