Неділя, 05.05.2024, 11:13 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Лютий » 5 » Звернення підприємців Івано-Франківська до органів влади
Звернення підприємців Івано-Франківська до органів влади
21:16
Президенту України п. В. Ющенко
Премєр-міністру України п. Ю. Тимошенко
Голові ВРУ п. В. Литвину
Голові НБУ п. В. Стельмаху

   Ми, представники малого та середнього бізнесу, прості громадяни Івано-Франківська глибоко стурбовані тією ситуацією, що склалася на валютному ринку нашої держави. Протягом останніх п'яти років, починаючи з голови НБУ та закінчуючи іншими чиновниками різних рівнів ми неодноразово чули запевнення в стабільності національної валюти, її поступовому укріпленні та зміцненні.
   Відповідно, більшість із нас, представників малого та середнього бізнесу, отримали валютні кредити в першу чергу для розвитку власного бізнесу, для відкриття невеличких магазинів, перукарень, аптек, купівлі маршрутних транспортних засобів, таксі та автомобілів для вантажних перевезень, тощо. Не чекаючи на допомогу держави, ми створювали нові робочі місця, утримували їх, сплачували податки до бюджетів всіх рівнівта формували середній клас, який є основоположним не тільки для Івано-Франківська, але й для цілої держави. При цьому ми отримували валютні кредити, а не гривневі, саме через нижчу відсоткову ставку (11-16%), хоча якщо зрівняти її навіть з найближчими нашими сусідами, як Польща чи Угорщина то вона в рази вища.
   Нажаль, сьогодні, у зв'язку з рекордним, напевне, для цілого світу знеціненням національної валюти ми поставлені на грань виживання. Саме з цієї причини в місті зупинена галузь будівництва, відбувається масове скорочення робочих місць та зупинка підприємств, закриваються торгові заклади, знижується платоспроможність користувачів таксі, тощо. Оплачувати кредити, які для нас подорожчали майже вдвічі можливості не має.
   При цьом зауважуємо, що дана ситуація-це пряме порушення Ст.99 Конституції України в якій чітко зазначено, що відповідальність за стабільність національної валюти несе Національний Банк України. Окрім того, хотілося би зауважити про невиконання постанови Кабінету міністрів України "Про схвалення прогнозу економічного та соціального розвитку України на 2007 рік" в якій передбачено середньорічний обмінний курс гривні по відношенню до долара США-5,1 грн. Нажаль, жоден з центральних органів влади не вживає практичних заходів щодо стабілізації національної валюти та поверненню її до попереднього рівня.
   Виходячи з цього, ми вимагаємо виконання Конституції України та Постанов Кабінету Міністрів по відношенню до громадян України, а як вихід з існуючої ситуації, пропонуємо переведення всіх валютних кредитів в гривневі на умовах, що діяли на момент заключення договорів.
   У випадку не вжиття конкретних заходів по стабілізації національної валюти та переведенню валютних кредитів у гривневі ми змушені перейти до більш активних заходів на захист наших вимог.

   Таке звернення підписали представники малого та середнього бізнесу, в тому числі від таксистів Голова обласної Асоціації приватних таксистів Роман Харук.
   В рамках данного звернення відбулась зустріч з Головою ОДА
Миколою Палійчуком. Досягнені певні домовленості по створенні робочої групи з представників бізнесу, влади, банків. Наступна зустріч відбудеться 17 лютого цього року.
 

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1116 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]