Неділя, 05.05.2024, 12:22 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Лютий » 10 » Міліцейські «божки» в районах
Міліцейські «божки» в районах
04:01
      У м. Тлумачі, 31 січня 2009 року, близько восьмої години ранку було скоєно ДТП за участю трьох автомобілів. Автомобіль ГАЗ, рухаючись по своїй смузі зіткнувся з автомобілем Ауді, який здійснював маневр з об’їзду припаркованого на узбіччі автомобіля Мерседес Спринтер. Внаслідок ДТП, автомобіль Ауді, після зіткнення з автомобілем ГАЗ, вдарився в припаркований Мерседес. Оговтавшись від скоєного, з Ауді вийшли троє пасажирів та водій, котрі почали вимагати від водія ГАЗу, Дзядика М. 6 тисяч доларів, при цьому, пропонуючи йому забрати їхню пошкоджену машину. Проте пан Дзядик від цієї пропозиції навідріз відмовився, що й спонукало звернутися в підрозділ районного ДАІ. Незадовго по тому, на місце скоєння ДТП прибув начальник Тлумацького ДАІ Бобуляк В. та інспектор з оформлення ДТП Кухарчук І.
Спочатку  водій та пасажири Ауді з вищезгаданими працівниками міліції усамітнилися на узбіччі, мабуть, «в пошуку істини». Відразу, по закінченні цієї бесіди, працівники правоохоронних органів, про яких йшла мова, покинули місце пригоди, залишивши для складання документів сержанта ДАІ.
   Після того, як усі сторони підписали схему ДТП, водій ГАЗу та водій Ауді разом зі своїми пасажирами поїхали на службовій машині ДАІ в районну поліклініку, щоб пройти медичне обстеження. Приїхавши, працівник міліції пішов у поліклініку, а учасники ДТП  чекали біля входу. Скориставшись можливістю, водій та пасажири Ауді почали погрожувати Дзядику М. фізичною розправою, в разі якщо він відмовиться заплатити їм 6 тисяч доларів. Побоюючись за своє здоров’я, водій ГАЗу був змушений втекти з поліклініки.
Другого лютого Дзядик М. дізнався, що його автомобіль знаходиться на території Тлумацького РВ УМВС. Йти одному у районне ДАІ він не наважився. Тому звернувся до свого безпосереднього керівника  - директора служби таксі «Галичина» Бурка В., з яким і поїхав в ДАІ четвертого лютого. Однак, цього дня, біля 10:30 в Тлумацькому ДАІ всі кабінети були зачинені. В зв’язку з цим, візит повторили наступного дня, але й тоді зустріли тільки старшого лейтенанта міліції. Він повідомив, що начальник ДАІ в цей час перебуває на нараді. Оскільки без нього ніхто нічого не вирішує, то старший лейтенант, зателефонувавши з цього приводу пану Бобуляку, за його дорученням, назначив зустріч на шосте люте, о дев’ятій ранку. Проте зась! Приїхавши в домовлений час, водій зі своїм керівником не зустріли  нікого, окрім того ж самого лейтенанта. Він повідомив, що начальник перебуває на лікарняному (напружена, мабуть, була вчорашня нарада, що після неї – та й на лікарняне). Дещо пізніше з’явився й Кухарчук І., який підтвердив, що начальник хворий і ще раз нагадав, що без нього ніхто нічого не вирішує. Відмовившись без дозволу Бобуляка В. віддавати автомобіль Дзядику М., він навіть не захотів ознайомити його з матеріалами ДТП. Крім того в пана Кухарчука пробудилося співчуття до пасажирів Ауді і він почав докоряти Дзядику М., мовляв, в нього совісті немає – в ДТП ж люди постраждали (щоправда, маючи на увазі розбитий автомобіль Ауді). Не залишився без компліменту і Бурко В., на адресу якого він закинув: «Ви що, приїхали сюди мене грузити? і т. д.). А також інспектор з оформлення ДТП, натякав на те, що Дзядик М. винен у скоєнні ДТП (ще до рішення суду) та повинен був порозумітися з водієм Ауді, (очевидно, що Кухарчук з ним, мабуть, «порозумівся» ще в день скоєння ДТП).
   Зважаючи на обставини, водій ГАЗу та його керівник вирішили піти наступного дня на прийом до заступника начальника обласного ДАІ, Шпека О. Пан Шпек, вислухавши суть проблеми, зателефонував Бобуляку В. та поцікавився в нього чому так довго вирішується питання щодо скоєного ДТП, а також  чому не віддають автомобіль ГАЗ. Після цього він попросив начальника бути на робочому місці і зустріти Дзядика М. та Бурка В., які прийдуть, щоб вирішити цю проблему.
Однак, по приїзді в Тлумацьке ДАІ, начальника знову не було. В нього виявилися «важливіші» справи, за словами Кухарчука, він поїхав на базар. Зачекавши годину, Бурко В. попередив Кухарчука, що чекатиме ще п’ять хвилин, а потім поїде скаржитися у районну прокуратуру. Після чого, начальник зволікати не став – з’явився приблизно за десять хвилин. Проте, ознайомити Дзядика М. з матеріалами ДТП він відмовився, мотивуючи це тим, що матеріали вже знаходяться в суді.
Після проплати коштів за арештмайданчик, (при чому рахунок був виписаний лише на три дні) водій ГАЗу, нарешті, зміг забрати свій автомобіль. А от матеріали ДТП, протоколи та адміністративні порушення, які за словами Кухарчука, склали на Дзядика М., залишилися для нього недоступними.
    Дуже жаль, що водій не може бути застрахованим ні від ДТП, які стаються через необачність інших, ні від незаконного свавілля правоохоронних органів.      


Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1524 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]