Неділя, 05.05.2024, 20:33 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Лютий » 13 » Виступ Голови Асоціації на ТРК "Вежа"
Виступ Голови Асоціації на ТРК "Вежа"
21:25

   12 лютого з 8:00 до 9:00 год. голова Івано-Франківської обласної Асоціації приватних таксистів Роман Харук мав прямий ефір на місцевій телерадіокомпанії «Вежа».
    В своєму виступі п. Роман  відзначив ефективну роботу Івано-Франківської міської організації приватних таксистів (голова Роман Жук).  Завдяки існуванню в обласному центрі  такої громадської організації, таксисти міста працюють злагоджено (між ними немає нездорової конкуренції, непогані взаємовідносини між владою, контролюючими та правоохоронними органами, зокрема з ДАЇ). На жаль такого не можна сказати про райони  , де зовсім відсутня співпраця .
    Тому  виникла ідея : створити обласну Асоціацію приватних таксистів  (для координації діяльності таксистів, захисту інтересів цієї категорії підприємців).

    На запитання ведучого Роман Харук відзначив:

-    сьогодні 90 % підприємців-таксистів мають проблему з кредитом через знецінення гривні;
-    Кабінет Міністрів збільшив акциз на пальне, через що зросла  його вартість ( при цьому, слід наголосити - що таксисти не збільшили вартість на проїзд, щоби не втрачати і тих перевезень, що мають);
-    збільшення розмірів штрафів також негативно впливає на бюджет сімей таксистів, часто наші погані дороги самі стають причиною порушень ПДР;
-    за проходження техогляду ,в цьому році прийдеться заплатити певну суму на спеціалізованій СТО, кількість яких недостатня, в області - всього 3 ліцензовані станції;
-    в окремих районах (м. Коломия і м. Надвірна) місцевою владою  поділені стоянки між «своїми», внаслідок чого, таксисти змушені платити за такі стоянки приватним особам. Таке рішення незаконне, постільки стоянки призначені в першу чергу для пасажирів – гостей міста, туристів.


    На запитання до голови Асоціації, що він може сказати про дорожні знаки п. Роман констатував:

- що Україна, як член ООН підписала «Конвенцію про дорожній рух», в якій зазначається, що дорожні знаки, розмітки, сигнали – мають складати єдину систему, а попереджувальні знаки повинні бути встановлені на відповідній відстані і видимості, щоби водій міг вчасно зреагувати. Обласна Асоціація звернулась до УДАЇ в області про ряд порушень в розміщенні знаків (вони прибиті на дереві ,чи розміщені надзвичайно високо на дорозі з крутим поворотом, так що водій не зможе навіть побачити, а враховуючи ями на дорогах, приходиться вибирати - чи дивитись за дорогою, а чи шукати знак.

   Асоціація отримала формальну відповідь:  УДАЇ проведено контрольну перевірку утримання дорожніх знаків, під час якої недоліків в експлуатаційному утриманні дорожніх знаків та їх розміщенні не виявлено.

   Цікавило ведучого, яка позиція Асоціації,  щодо схеми нової організації дорожнього руху. На це Роман Харук констатував, що члени як міської так і обласної Асоціацій, ознайомились із всіма 5 –ма варіантами схем. Знаємо, що за основу взято 3-тю і 4-ту схеми. Хоча вони всі ідентичні.
Констатація факту: по новій схемі, щоб приїхати з вул. Вовчинецької, з - під моста - на вокзал (необхідно рухатись  вулицями Тарнавського, Василіянок, Гаркуші, Лепкого вокзал). Цей шлях у рази довший за теперішній. А це значить – збільшення: розходу пального, викиди газу, навантаження на  дорожнє покриття і збільшення кількості автомобілів у цьому колі. Асоціація вважає, що необхідно відремонтувати і збудувати нові дороги. Всі кошти, які надходять від автовласників, чи то податок з Т.З. , чи штрафи, інше мають бути використані на дороги, щоб вони виглядали як в Дрездені (де розроблена методика нових схем). Якщо влада хоче таку схему розробити і затвердити, то нехай вишукує на це інші кошти. Можливо знайдеться якийсь меценат, з бажанням  допомогти місту.
- щодо стоянок і зупинок: слід відзначити, що приватні таксисти з розумінням віднеслись до нестачі коштів у бюджеті, тому за свій рахунок встановлюють відповідні знаки.
Позитивно можна відзначити ініціативу заступника міського голови     п. Дерев’янка про будівництво заїзних кишень (звичайно, що їх замало). Але всі позитиви і негативи, реакція водіїв, користувачів автопослуг -  якраз і буде свідченням ефективності роботи влади.

   Роман Харук у цей день великого християнського свята – Трьох Святителів побажав усім: і водіям, і владі - розуму, мудрості, толерантності у вирішенні всіх проблем. І щоб в Європейський Союз ми їздили європейськими дорогами.


Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 1186 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]