Понеділок, 29.04.2024, 01:45 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Березень » 21 » Окремі напрямки діяльності нашої Асоціації за останні 20 днів.
Окремі напрямки діяльності нашої Асоціації за останні 20 днів.
17:42
«Про розгляд листа»

На звернення Асоціації в ДПА в Івано-Франківській області щодо використання електронного таксометра ми отримали відповідь, що електронний таксометр – це реєстратор розрахункових  операцій.
Ст. 9 Закону України № 265/95 - ВР передбачено, що реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при наданні послуг суб’єктами підприємницької діяльності – фізичними особами.
Водночас, ст. 13 Закону №265/95 передбачено, що особа, яка відповідно до положень ст. 9 закону має право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах без застосування реєстраторів розрахункових операцій, може використовувати власні реєстратори розрахункових операцій без їх переведення у фіскальний режим роботи. Таким чином, використання таксометра для  суб’єкта господарської діяльності, який перебуває на спрощеній системі оподаткування у сфері перевезень пасажирів та багажу на таксі не є обов’язковим.

------------------------------------------------------------

Враховуючи гласність судових процесів, обласна Асоціація має намір узагальнювати практику розгляду судами справ про адміністративні порушення правил дорожнього руху.
-------------------------------------------------------------

Узагальнюючи практику розгляду справ про АППДР, обласна Асоціація вбачає низьке знання водіями ПДР, а особливо дії водіїв при ймовірному здійсненні порушень ПДР (не вміння дати письмове пояснення в протоколі, особистої фіксації місця ППДР, тощо).
-------------------------------------------------------------

Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів розробляє разом з УДАЇ області посібник таксиста – витяги з нормативних документів. Також пропонується провести ряд семінарів, навчань для таксомоторних служб в т.ч. в районах.
-------------------------------------------------------------

Івано-Франківська обласна Асоціація приватних таксистів готує угоду про співпрацю між Управлінням ДАІ ГУ МВС в Івано-Франківській області та Асоціацією.


Категория: Звернення Асоціації | Переглядів: 947 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]