Понеділок, 06.05.2024, 10:48 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Травень » 14 » Водіям дозволено їздити з більшою швидкістю
Водіям дозволено їздити з більшою швидкістю
19:10
  Дискусія між Державтоінспекцією і Кабміном щодо впровадження нового швидкісного режиму нарешті закінчилася. Адже на цьому тижні набрали чинності доповнення до Правил дорожнього руху. Відтепер українські водії їздитимуть швидше. Щоправда, тільки за містом.
Нагадаємо, ще на початку березня уряд оприлюднив постанову, згідно з якою у містах і селах можна їздити зі швидкістю 70 км/год. замість звичних 60 км/год., за містом пропонували гасати 110 км/год. (раніше було 90). Однак МВС відразу ж виступило проти збільшення швидкісних режимів. Мовляв, таке ново-введення призведе до зростання рівня аварійності на дорогах і значно збільшить тяжкість наслідків ДТП.
— Ми внесли на розгляд уряду компромісний проект, — розповідає начальник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України Ніна Хмелевська. — Запропонували залишити в населених пунктах колишні
60 км/год., проте дозволили їздити за містом зі швидкістю 110 км/год., замість 90. Але відразу зазначу — така швидкість дозволяється тільки на тих дорогах, де є три і більше смуг в одному напрямку з розділовою смугою або відбійником. На інших дорогах швидкість залишилася незмінною — 90 км/год. А от на автомагістралях можна буде їхати всі 130 км/год. Щоправда, така дорога у нас одна — траса Київ —Бориспіль. Найближчим часом на цих ділянках встановлять нові знаки. Крім того, необхідно врахувати скрізь плюс бонусні 20 км/год., за які не мають право штрафувати.
До того ж тепер власники доріг можуть з відома ДАІ збільшити граничну швидкість на хороших дорогах, встановивши відповідні знаки. Заборонено ставити знак «40», якщо не ведуться дорожні роботи, а якщо він все ж стоїть — штраф за перевищення швидкості незаконний.
Більшість водіїв задоволені таким нововведенням.
— Вважаю нові швидкості такими, що відповідають реальності, — каже столичний автолюбитель Андрій. — Я, наприклад, давно так їжджу. Коли дорога хороша, з відбійником, то чому б не їхати 110 км/год. Приміром, на Бориспільській трасі постійно світиться табло, яке забороняє їхати більше 90 км/год. А це ж автомагістраль. Нічим іншим, як бажанням отримувати гроші з автолюбителів, це не назвеш.
Голос України



Категория: Законодавство | Переглядів: 907 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]