П`ятниця, 17.05.2024, 09:30 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Липень » 2 » Штрафи ДАЇ, які накладені на водіїв відповідно до фотофіксації можна не платити.
Штрафи ДАЇ, які накладені на водіїв відповідно до фотофіксації можна не платити.
16:23
   У суспільстві широко ведеться дискусія щодо приладу «Візир». Після того як на дорогах появились прилади фотофіксації, водії почали отримувати «листи щастя» про нібито зафіксоване правопорушення. Хтось зразу – же біжить платити штраф, а потім чіхає потилицю, чи правильно зробив, бо має сумніви. Інший - дивується, що за марка автомобіля вписана у постанову. Адже тисячі автомобілів у нас продано через генеральні доручення. Іноді один власник так продав більше десятка автомобілів (ще до прийняття Закону, який вступив у дію з 17 листопада 2008 р.)
   Бували випадки, що отримавши постанову про правопорушення, імовірний порушник з’ясовує, що у той час він не міг бути за кермом автомобіля, постільки летів у літаку та ще й в іншому напрямку. І таких непорозумінь маса.
Прийняті поспіхом зміни до Кодексу про Адміністративні правопорушення часто протирічать і не стикуються до Законодавства України. Оскаржити постанову, яка виписана на підставі фотофіксації дуже просто.
4 червня цього року на Першому Українському телебаченні відбулась програма, дискусія за участі заступника начальника Департаменту ДАЇ МВС України, генерал-майора міліції Будника Сергія Івановича, представників Департаменту ДАЇ МВС України, юристів, адвокатів. Сторону перевізників представляв голова Івано-Франківської обласної Асоціації приватних таксистів Роман Харук.
   Найбільша дискусія виникла навколо «Візира». Навіть деякі представники ДАЇ визнали, що нові правила накладення штрафів на підставі фотодокументації порушень поки що далекі від досконалості. За такий короткий період неможливо було все вдосконалити. Але ж ніхто не забороняє водіям позиватись до суду. Саме там можна напрацювати практику.
   І дійсно, звертаючись з позовною заявою до суду, питання доказовості вини водія лежить на представникові ДАЇ. А якого цвяха можна забити тому, хто виніс постанову про адмінпорушення. Фотографія знята візиром це тільки фотографія і до цього необхідно надати суду  багато доказів.
   Власник ТЗ може привести в суд свідків, що він не порушував правил (наприклад, швидкісний режим). Дуже легко в суді доказати, що інспектор ДАЇ сфотографував Ваше авто за населеним пунктом, де дозволена відповідна швидкість руху. Якщо проїжджає декілька автомобілів, запросто можна зіслатись на чужий ТЗ.
   Можна зіслатись також на таку обставину, що Ви в певний період не були за кермом, що їхали з Вами ще два друга, які мають водійські права і Ви час від часу  мінялись місцями за кермом. А в якому конкретно місці важко пригадати. В даному випадку інспектору ДАЇ необхідно було зупинити автомобіль і з’ясувати особистість водія.
   Є ще варіанти, необхідно перевірити правильні дані в Постанові, а особливо статтю по якій Вас притягують до відповідальності. Чи точні дані вказані інспектора ДАЇ, який проводив фотофіксацію, і марку прибора.
   До роботи з «Візиром» допускаються тільки ті особи, які мають відповідний допуск.
   Хочеться відмітити, що законодавча база України дуже обширна і вона дозволяє себе захистити. Головне не полінуватись скласти позовну заяву, ну і звичайно трохи підчитати Правила дорожнього руху та останній Закон України № 586-VI від 24 вересня 2008 року відносно забезпечення безпеки дорожнього руху.



Категория: Новини в Україні | Переглядів: 3243 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]