П`ятниця, 17.05.2024, 12:31 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2009 » Липень » 6 » За кермом можна буде пити?
За кермом можна буде пити?
15:52
   Начальник департамента ДАІ (ДДАІ) МВС  вчора повідомив про дві ініціативи свого відомства. Зокрема, в найближчі десять днів почнеться безстрокова акція "Не будь байдужим", в рамках якої водіям буде запропоновано писати SMS-скарги на протизаконні дії інспекторів ДАІ. Крім того, ДДАІ має намір дозволити водіям управляти автомобілем, якщо концентрація алкоголю в їх крові не перевищуватиме 0,3 промілле. Як говорить нарколог Юрій Сиваш, скільки можна буде випити водієві, сказати складно: повна людина зможе пропустити чарку горілки, і алкотестер покаже норму, а у худого зашкалить від півкелиху пива. Досвідчені водії ж переводять дозу в банку (0,3 л) пива, келих червоного сухого вина, 25 грама горілки. Автоаматори говорять, що поріг допоможе уникнути покарання "після вчорашнього", але упевнені, що це приведе до зростання хабарів, щоб інспектор визнав, що ви в нормі. Щодня на дорогах ловлять близько півтора тисяч водіїв "під градусом".
     З існуючою нормою пан Коломієць не згоден. "При 0,2 проміле в багатьох країнах Европи можна сідати за кермо. Це безпечний поріг. Він може бути реакцією на цукровий діабет. У США і Великобританії цей поріг складає 0,8 промілле. Ми ж працюємо з апаратами, які визначають навіть 0,001 проміле. Потрібно визначитися, скільки алкоголю в крові допустимо для водіння автомобіля", - вважає він.
  Дану ініціативу в Міністерстві охорони здоров'я вважають за передчасну. Заступник голови суспільної ради при Міністерстві охорони здоров'я Андрій Гук упевнений, що намір ДАІ ввести алкогольний поріг в 0,3 промілле передчасно. "У країнах з розвиненою дорожньою інфраструктурою це допустима норма. Але в нашій країні, з її неідеальними дорогами, введення такого порогу може спричинити сумні наслідки, оскільки навіть 0,2 промілле в крові роблять реакцію людини сповільненої", - сказав А.Гук.
   Така реакція п.Гука А. ще раз підтверджує,що дороги в Україні далекі від безпечних не кажучи уже про європейські.А ЄВРО-2012 не за горами.



Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1009 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]