Вівторок, 30.04.2024, 01:27 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Червень » 24 » 30 червня – кінцевий термін сплати податку з власників транспортних засобів громадянами.
30 червня – кінцевий термін сплати податку з власників транспортних засобів громадянами.
23:27
Відповідно до Закону України від 11 грудня 1991 року № 1963-ХІІ "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" громадяни України, які мають у власності зареєстровані транспортні засоби, є платниками податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

Його потрібно сплачувати фізичним особам - перед проведенням першої реєстрації в Україні, реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед технічним оглядом транспортних засобів щорічно або один раз за два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому провадиться технічний огляд.

Отже, для громадян, транспортні засоби яких повинні у поточному році пройти технічний огляд, граничний термін сплати податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів - 30 червня цього року.

Статтею 5 Закону № 1963-XII визначено, що фізичні особи – платники податку зобов'язані пред'являти органам, які здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку або технічний огляд транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату податку за попередній (у разі здійснення сплати) та за поточний роки, а платники, звільнені від сплати цього податку, – відповідний документ, що дає право на користування цими пільгами.

Згідно з Порядком проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.2008 р. № 606, техогляд транспортних засобів незалежно від форми власності проводиться з періодичністю залежно від виду такого транспортного засобу, зокрема два рази на рік, один раз на рік, один раз на 2 роки.
Таким чином, у разі якщо для транспортного засобу передбачено термін проходження техогляду один раз на 2 роки, у 2010 р. громадяни – власники транспортних засобів зобов'язані надати органу, який проводить техогляд транспортного засобу, документ про сплату податку з власників транспортних засобів за рік, що передує техогляду (2009 р.), та за рік, у якому проводиться техогляд (2010 р.), або за 2 роки разом.

Цей податок сплачується за місцем реєстрації таких транспортних засобів на спеціальні рахунки територіальних дорожніх фондів обласних бюджетів, які в свою чергу 85 відсотків із суми цього податку спрямовують на фінансування витрат, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування, а також сільських доріг, а 15 відсотків - до бюджетів місцевого самоврядування на ремонт і утримання вулиць в населених пунктах, що належать до комунальної власності і суміщаються з автомобільними дорогами загального користування державного значення.

Сума податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, що сплачується фізичними особами, обчислюється за ставками, визначеними у статті 3 Закону України від 11 грудня 1991 року № 1963-ХІІ "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" (з відповідними змінами та доповненнями).

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1217 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]