Четвер, 09.05.2024, 07:49 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2012 » Жовтень » 28 » Бензин в Україні може подешевшати
Бензин в Україні може подешевшати
22:24
На світових ринках в черговий раз подешевшала нафта: 23 жовтня вартість Brent опустилася нижче рівня 110 доларів за барель. Експерти вважають, що якщо ця тенденція продовжиться, то вже на початку листопада бензин в Україні може подешевшати на 10-15 копійок за літр.

Вартість російських сортів нафти Siberian Light і Urals вчора досягала 109 доларів і 107,8 долара за барель відповідно. Зниження цін на нафту триває п'ятий день поспіль, за цей час різні сорти подешевшали на 5,7-6,2%, пише газета "Комерсант-Україна".

Падіння світових котирувань нафти не може не позначитися на Україні, де понад 80% продаваних нафтопродуктів вироблено з імпортної сировини, говорить експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко. Тому, за його словами, збереження спадного тренда цін на нафту неминуче має привести до здешевлення бензинів на внутрішньому ринку вже на початку листопада.

"Трейдери будуть розпродавати накопичені запаси, щоб купити дешевші партії нафтопродуктів. Якщо ціни на світовому ринку продовжать падіння або навіть залишаться на нинішньому рівні, то вже на початку листопада споживачам варто очікувати зниження роздрібної ціни на 10-15 копійок за літр", - говорить експерт.

У прес-службі компанії Socar погоджуються, що вартість нафти на світових ринках - "основний орієнтир майбутніх цін на нафтопродукти для України". "Але зниження або підвищення цін на нафтопродукти в чому залежить від наявності достатніх запасів для забезпечення стабільності на внутрішньому ринку", - зазначив представник концерну Orlen Lietuva (Мажейкяйський НПЗ, Литва) в Україні Ігор Майстренко.

Як повідомляв MIGnews.com.ua, Кабінет Міністрів з 1 грудня вводить мита на імпортні нафтопродукти. За словами міністра палива, енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка, це дозволить забезпечити роботу наших НПЗ, в першу чергу, Лисичанського.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 565 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]