П`ятниця, 26.04.2024, 08:37 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2014 » Квітень » 2 » Біженці з Криму та інших областей хочуть залишитися на Прикарпатті назавжди
Біженці з Криму та інших областей хочуть залишитися на Прикарпатті назавжди
11:01

Біженці з Криму та інших областей хочуть залишитися на Прикарпатті назавжди

На 1.04 в області згідно з офіційним реєстром тимчасово проживає 168 осіб з південно-східних регіонів та АР Крим, в тому числі, 89 дітей, повідомили на прес-конференції в облдержадміністрації представники Координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій.
   Окрім того, на Івано-Франківщині нині мешкають 80 приїжджих, які відмовилися від реєстрації, повідомляє відділ прес-служби Івано-Франківської ОДА. 

   — Приймаючи людей, ми продовжуємо працювати за схемою «єдиного вікна», коли приїжджі можуть швидко зареєструватися та отримати будь-яку допомогу, — зазначив радник голови облдержадміністрації Сергій Адамович. — Також активізували співпрацю з районними радами і державними адміністраціями. Вже визначено певні місця, де можемо розмістити для постійного проживання людей, вирішується й питання працевлаштування.
   Як зауважив Сергій Адамович, очікуючи на прибуття осіб, які опинилися в зоні конфлікту, на Прикарпатті зарезервували місця для їх перебування, зокрема, в оздоровчому комплексі «Лімниця» (с. Вістова Калуського району). А працівники обласного дитячого санаторію «Ясень», що на Рожнятівщині, готуються приймати дітей військовослужбовців, які наразі перебувають у Херсонській області. У закладі матимуть змогу оздоровитися загалом 120 дітей.
   Тим часом 21 особа і 12 родин з південно-східних областей і Криму висловили бажання проживати на Івано-Франківщині упродовж тривалого часу або навіть постійно.
   — Для цього визначено два райони, Снятинський і Коломийський, у населених пунктах яких є необхідні будинки, — наголосила співголова Координаційної ради Леся Аронець. — Хочемо провести нараду з тими сім’ями, які зголосилися на постійне перебування, продовжимо їх супровід, пов’язаний із соціальними виплатами, медичним обслуговуванням, працевлаштуванням.
   За словами Лесі Аронець, в області вже вдалося працевлаштувати четверо приїжджих.
 


Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 4064 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]