Середа, 15.05.2024, 12:46 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Березень » 16 » ДАІ наказує чиновників
ДАІ наказує чиновників
16:05
  Ось за такі дороги на міських чиновників (вул. М.Підгірянки-Асоціація подала в суд на владу саме за цю вулицю), інспектори ДАІ накладають чималі штрафи. Відповідно до закону України «Про міліцію» р. ІІ обов’язки і права міліції, ст.12 «здійснювати контроль та утримання в належному технічному стані та чистоті доріг, вулиць, майданів».

    З початку року притягнуті до відповідальності: головний інженер ДКП «ДРЕО» Яцишина Б.М., ст.188-28; директор ДКП ДРЕО Юсипів В.П., ст. 188-28, майстер ДКП ДРЕО Мельник М.Д. Зазначена стаття звучить так:: «невиконання вимог посадових осіб ДАІ МВС України». Очевидно, що на початку посадові особи ДАІ надавали відповідний припис  посадовцям ДКП, але ті через якісь причини їх не виконували.

    Відповідно до Державного Стандарту України п. 4.1.3.  покриття проїзної частини не повинно мати просідань, вибоїв, напливів або деформацій, що утруднюють рух транспортних засобів. А стан покриття проїзної частини та інших елементів дороги  повинні перевірятись постійно. З огляду на стан наших доріг, то міські чиновники мають отримувати приписи кожний день, але очевидно, що тут добродушність проявляє ДАІ. Та в такому випадку несуть збитки водії – тисячі автовласників, бо на таких ямах значно збільшується знос ТЗ.

Відповідно до п. 3.1.2 Держстандарту України гранична глибина окремих просідань, вибоїн не повинна перевищувати 4-6 см. (залежно від категорії доріг). Гранична висота напливів не повинна перевищувати               2 – 4 см. Повне снігоочищення на дорогах здійснюється після закінчення снігопаду і не повинно перевищувати 8 годин. Тобто влада зобов’язана прибрати сніг з доріг протягом 8 годин після його випадання.

Думається, що Державні Держстандарти України приймались задля забезпечення безпеки дорожнього руху, зменшення ДТП- для економічних, безпечних та комфортних умов дорожнього руху водіїв, які є платниками податків.

З огляду на стан наших доріг – то це суцільна катастрофа. Зразу видно, що наші податки кожний рік ідуть «коту під хвіст».

Строк служби покриття (для поточного ремонту) має становити  5 - 6 років, а для капітального ремонту 14-16 років.

З огляду на те, що в Івано-Франківську кожний рік влада здійснює поточний ремонт одних і тих же вулиць то думається, що тут є неякісний ремонт, відмивання коштів і кругова порука. Адже безсовісно зариваються в асфальт кошти платників податків. Чомусь про це говорить тільки Асоціація приватних таксистів.  А де ж інші перевізники, власники дорогих і не дуже, транспортних засобів? Байдужість громади просто вражає. А  може громада хоче поводиря?







Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 714 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]