П`ятниця, 26.04.2024, 04:59 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2015 » Січень » 12 » ДержАвтоІмітація: урядове прочитання європейських стандартів
ДержАвтоІмітація: урядове прочитання європейських стандартів
13:57

ДержАвтоІмітація: урядове прочитання європейських стандартів

За новорічно-різдвяними святами, а по тому – за трагічними подіями, що розгорнулися у Франції, українська проєвропейська спільнота ледь не пропустила історичну подію.

Новина про неї надійшла 6 січня.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ України, керівник апарату Сергій Чеботар, Україна зможе користуватися перевагою, яку досі країни отримували лише на етапі вступу до Євросоюзу.

"Нові номерні знаки країн Європи, які використовуються на етапі набуття членства в Європейському союзі, в Україні будуть введені вже з 31 березня цього року", -

процитував міліцейського посадовця офіційний сайт МВД.

"Це пов'язано з підписанням Угоди про асоціацію України з Євросоюзом", - повідомила низка інших ЗМІ, посилаючись на інформацію ДАІ.

ДАІ здавна обґрунтовує "номерну реформу" потребою виконання умов асоціації – такі заяви лунали від автоінспекції ще в листопаді, у відповідях на запити. А от крок до членства – це вже нова теза.

Таке поєднання не могло не збентежити "Європейську правду", адже Угода апріорі не висуває до України таких вимог, які з'являються у Брюсселя на етапі набуття членства.

Тож ми надіслали запит щодо існування таких вимог до представництва ЄС в Україні.

Відповідь ЄС, отримана нами в п'ятницу, виявилася очікувано жорсткою: там запевнили, що МВС каже неправду. Угода з ЄС не містить жодних вимог з цього приводу."В Угоді про асоціацію немає жодних норм щодо зовнішнього вигляду реєстраційних номерів автомобілів. Навіть в ЄС немає гармонізації з цього приводу. Єдина норма – наявність символу ЄС з лівого боку", - заявили у представництві, де, як виявилося, також звернули увагу на дивні заяви МВС.

Власне, про той факт, що в ЄС немає єдиного стандарту номерів, знає будь-хто, хто час від часу подорожує Європою.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 684 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]