Четвер, 16.05.2024, 06:26 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 2 » Державтоінспекція не надсилатиме водіям письмові повідомлення про порушення Правил дорожнього руху, зафіксовані технічними приладами.
Державтоінспекція не надсилатиме водіям письмові повідомлення про порушення Правил дорожнього руху, зафіксовані технічними приладами.
10:21
   У Департаменті ДАІ МВС України відбулася прес-конференція для представників засобів масової інформації, на якій було обговорено порядок та правові підстави застосування працівниками Державтоінспекції технічних засобів фото- та відео фіксації порушень Правил дорожнього руху, а також засобів для встановлення стану алкогольного сп'яніння водіїв.

Як повідомив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков, наказом МВС України визначено, що підрозділами Державтоінспекції для нагляду за дорожнім рухом використовуються наступні спеціальні технічні засоби вимірювання швидкості руху: "Беркут”, "Сокіл”, "Іскра-1”, "Радіс”, "Рапіра”, "Визир”, а також засоби, які працюють в автоматичному режимі і мають функції фото- та відеозйомки. Це радіолокаційні вимірювачі швидкості "Визир-03”, "Арена” та лазерний вимірювач швидкості "TruCAM”. Всі ці засоби пройшли відповідні узгоджувальні та дозвільні процедури і допущені до використання на території України. Окрім того, всі автоматичні прилади сконструйовані таким чином, що несанкціоноване втручання в їх роботу неможливе. Однак обов'язковою умовою у разі фіксації порушень Правил дорожнього руху, як і раніше, залишається зупинка інспектором ДАІ транспортного засобу з подальшим складанням адміністративного протоколу.

Володимир Резніков також розповів, що на сьогодні спільним наказом Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров'я України затверджено Інструкцію про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного та іншого сп'яніння. Вказаним документом регламентовано процедуру проходження огляду на стан сп'яніння та встановлено показник концентрації алкоголю в крові на рівні 0,2 проміле, що в цілому відповідає європейській практиці.
   Огляду на стан сп'яніння підлягають водії транспортних засобів, щодо яких у співробітників Державтоінспекції МВС є підстави вважати, що вони перебувають у такому стані.
   Огляд на стан сп'яніння за допомогою спеціальних технічних засобів (дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом та які мають свідоцтво про державну реєстрацію та свідоцтво про повірку) проводиться працівником ДАІ у присутності двох свідків. Результати огляду зазначаються у протоколі про адміністративне правопорушення.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 641 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]