П`ятниця, 17.05.2024, 04:42 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2011 » Січень » 23 » Догляд за автомобілем зимою.
Догляд за автомобілем зимою.
20:37
Взимку важливо тримати машину в чистоті, оскільки в неї потрапляє не просто бруд, а їдка суміш землі з сіллю і іншими реагентами, якими посипають дороги.
 
Ця суміш вкрай негативно позначається на стані авто: роз'їдає кузов, псує радіатор, систему вихлопу, диски коліс. Тому мити машину треба хоч би раз на місяць.

Чищення салону автомобіля теж важливе заняття, оскільки  взуття взимку часто буває грязним, а верхній одяг мокрий. При температурі - 10 краще взагалі краще не ризикувати мити автомобіль. Потік вода може потрапити всередину автомобіля і замерзнути.

На сьогодні альтернативу воді намагаються скласти швидкомиючі засоби на силіконовій основі, які нібито змивають сольові маси з авто. Практика показує, що вони не такі вже і дієві, як їх реклама, але навіть якщо ви і відмиєте зі свого авто такими засобами товстий шар бруду, на поверхні автомобіля можуть залишитися подряпини  - погодитеся, дуже сумна перспектива.

Миття і чищення автомобіля теплою і гарячою водою з відерця взимку категорично не рекомендується! Мікротріщини, перші ознаки корозії, несправність нутрощів авто, тріщини на вікнах - усе це може статися із-за миття авто під час перепаду температур. Волога, потрапляючи через мікротріщини до металу, почне провокувати утворення "пухирів", під якими ховатиметься іржа.

Взимку краще всього їздити на закрите стаціонарне миття, оснащене апаратами високого тиску. Як правило, якщо автомийка авторитетна і в її структурі працюють професіонали, вони знають свою роботу. Але і водієві авто не заважало б бути в курсі грамотного алгоритму миття свого авто в такий відповідальний зимовий період.

Отже, перш ніж приступати до миття автомобіля, необхідно, щоб воно адаптувалося в теплі. Потім автомийщики повинні трохи змочити поверхню автомобіля, щоб дати бруду відійти, збивати це усе слід потужним потоком води з розпилювача, який розподіляє воду під великим тиском, змиває дрібні камені, тверді частки. Часто на цьому авто миття економлять і змивають бруд звичайним слабким потоком води - це неприпустимо! Адже потужний водний струмінь, спрямований на авто, допомагає очистити днище автомобіля, колісні арки, кузов від бруду, солей і реагентів.

Автоматичне миття акуратніше відноситься до покриття кузова авто. Недолік  автоматичного миття в тому, що миття авто поставлене на потік, авто не витирають, а бруд, як відомо, до мокрої поверхні авто прилипає куди швидше.

Як ми вже відзначали, зимою авто не слід часто піддавати миттю - отже, необхідно прагнути тримати автомобіль в чистоті. Грамотні автомобілісти використовують для підтримки охайності свого авто і чищення салону автомобіля спеціальні хімічні засоби. Гарячий віск, яким обробляють автомобіль, допомагає зберігати його блиск і нормальний зовнішній вигляд упродовж тижнів. Також бувалі автомобілісти рекомендують боротися з брудом, що в'їдається, за допомогою поліровки кузова. Її вистачить мінімум на 4-6 миття автомобільним шампунем.

Види автомобільного миття

Експрес-миття - не самий кращий варіант. Її суть полягає в тому, що автомобіль помиють, але швидко, недбало і не витруть досуха.

Технічне миття полягає в тому, що бруд з авто змиють, використовуючи шампунь, воду видалять з поверхні авто щітками, ну а протирати авто будуть так званими "рушниками".

Мойка кузова є сукупністю технічного миття і обмивання порогів дверей, середніх і задніх стійок автомобіля.

Мити автомобіль рекомендується безпосередньо перед виїздом на дорогу, оскільки вода, що залишилася усередині кузова, швидше випарується за рахунок природної вентиляції при русі.

Часи міняються і сьогодні виїжджати після миття на вулицю, будучи за кермом сучасного авто - не так вже страшно. Головне, щоб кузов автомобіля ретельно просох. З вітчизняними авто або "віковими" іномарками справа йде набагато гірше. Лакофарбне покриття автомобіля вже далеко не ідеально, еластичність фарб не та, що у нових авто.

Багато автомобілістів скаржаться, що, виїжджаючи з автомийки, на лобовому склі автомобіля поступово вимальовується "павутина" з тріщин - усе це в результаті перепаду температур, більше того, деякі автомобілісти взагалі практикують звичку в морозну погоду направляти потік теплого повітря на скло авто.

Після авто миття автомобіліст повинен обов'язково проконтролювати, щоб фахівці авто миття обробили петлі і отвори дверей авто,  замки спеціальним водовідштовхувальним аерозолем (приміром, WD - 40). Якщо нехтувати такими діями, із-за морозу двері можуть "прилипнути" і дверні замки заблокуються.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1218 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]