Вівторок, 30.04.2024, 23:02 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Вересень » 3 » ЄРЦ пропонує Івано-Франківцям платити за паркування своїх авто на прибудинковій тереторії?
ЄРЦ пропонує Івано-Франківцям платити за паркування своїх авто на прибудинковій тереторії?
15:51
В приміщенні Українсько -Канадського СП «МБЕРІФ-Бізнес-Центр» в Івано-Франківську відбулося відкрите громадське обговорення проекту регуляторного акту: рішення міської ради «Про рух та паркування приватного транспорту у житлових зонах м. Івано-Франківська».
За словами автора, директора ЄРЦ Вадима Войтика, мета проекту - це впорядкування руху транспортних засобів на території житлової зони, порядку облаштування та утримання майданчиків для паркування, встановлення та демонтажу засобів обмеження руху.
Даний проект рішення передбачає затвердження Правил руху та паркування приватного транспорту у житлових зонах м. Івано-Франківська. Розробником проекту рішення виступає КП «Єдиний розрахунковий центр».
Пану Войтику на слуханнях спробували заперечити, пояснюючи, що він втручається в діяльність, йому не притаманну, а також ту, яка вже врегульована вищими законодавчими актами.
Але основну незгоду журналісти побачили в намаганні в подальшому стягувати плату за паркування в себе під будинком, адже в проекті рішення вказано, що «Оплата вартості встановлення засобів обмеження чи зниження руху проводиться згідно Положення про дольову участь у поточному та капітальному ремонтах багатоквартирних житлових будинків м. Івано-Франківська» та присутній пункт, згідно якого «За рішенням зборів власників улаштування майданчика для паркування може передбачати встановлення плати за паркування приватного автотранспорту. Розмір плати та порядок внесення плати встановлюється чинним управителем відповідно до рішення зборів власників».
Пан Войтик запевнив, ніби не наполягатиме на присутності абзацу про оплату в остаточному варіанті рішення, якщо при розгляді його на сесії міськради будуть заперечення інших депутатів.
Він також переконаний, що Івано-Франківці повинні навчитись самі приймати рішення і нести за них відповідальність, а сам в цьому випадку просто пропонує певні правила врегулювання спірних питань щодо паркування на прибудинкових територіях.

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 643 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]