Субота, 11.05.2024, 21:10 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2013 » Вересень » 11 » Європа вимагає від України скасувати утилізаційний збір на автомобілі
Європа вимагає від України скасувати утилізаційний збір на автомобілі
11:07

Європа вимагає від України скасувати утилізаційний збір на автомобілі

Українські автоімпортери теж виступили з критикою прийнятих законів.

Після того, як Президент Віктор Янукович підписав закон про утилізацію автомобілів , з критикою цієї ініціативи виступив Євросоюз , який висловив сподівання, що Україна зробить все можливе для того , щоб цей закон не набув чинності.

"Якщо Україна введе утилізаційний збір , це рішення буде мати дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини", - відзначило представництво ЄС.

 Українські автоімпортери виступили з критикою прийнятих законів, зокрема, з урахуванням низки недоробок і відсутність чітких критеріїв визнання транспортних засобів такими, що підлягають зняттю з експлуатації та передачі на утилізацію .

Глава Держпідприємництва Михайло Бродський також виступив проти утилізаційного податку у прийнятій законом редакції, зазначивши, що визначальним параметром для оподаткування повинна бути маса автомобіля.

На думку ж українських автовиробників, які висловили готовність створювати утилізаційні центри, обов'язкова утилізація застарілих ТЗ створить передумови для нарощування обсягів виробництва на вітчизняних автозаводах, що призведе до зростання працюючих у галузі та відрахувань до бюджетів та соцфонди.

Тим часом, Україна у зв'язку з падінням обсягів автовиробництва приєдналася до консультацій, ініційованим ЄС у рамках СОТ, з питання введення і дії утилізаційного збору на авто в Росії (введений з вересня 2012 року - ІФ ), а також до запиту Японії на проведення таких консультацій.

Раніше повідомлялось, що Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію іномарок, через це легковика можуть подорожчати ще на 5 тис. грн, а вантажівки - майже на 40 тисяч.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 737 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]