Понеділок, 29.04.2024, 19:59 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Червень » 17 » Як працюють таксисти в Польщі
Як працюють таксисти в Польщі
02:30
Якщо ми прагнемо в Європу, то варто було б звернути увагу на досвід нашого північного сусіда в галузі перевезень на таксі - Польщі. Вибрано цю країну не випадково, бо по-перше – саме вона з нами буде проводити ЄВРО-2012 , а по –друге-  саме ця країна досить схожа на Україну  в економічному та соціальному плані ( якщо ми говоримо про країни Європи, а не про Росію та Афррику) .

Отож, Для того щоб стати таксистом, ви повинні отримати ліцензію. Для цього потрібно пройти  платні курси організовані по містах і окружних відділень.
Ліцензія на автомобільні перевезення на таксі надається за письмовим запитом оператора.

Пропозиція повинна містити:
• стати підприємцями, його місцезнаходження та адреса;
• номер у реєстрі підприємців або комерційні документи;
• визначити характер і масштаби, а також національних автомобільних перевезень на таксі - площа;
• тип і кількість транспортних засобів, що є в розпорядженні роботодавця, подача заявки на ліцензію,
• Час, на який ліцензія буде надана.


В Заяву про видачу ліцензії повинні бути включені:
• виписка з реєстру підприємців або комерційного регістру;
• ксерокопія сертифікату надання статистичної ідентифікаційний номер (REGON);
• копію свідоцтва надання ідентифікаційний номер платника податків (ІПН);
• кримінальний сертифікат запис про те, що ні одна судимість халатності і заяву про намір використовувати драйвери дотриманні умов, необхідних для кваліфікації і поведінки;
• перелік транспортних засобів з ксерокопії національного ID дозволяє засобом для просування, і, якщо трейдер не є власником цих транспортних засобів - документ, що підтверджує право розпоряджатися ними.



Відомості про судимість та за ставкою

Перш ніж підприємець отримує ліцензію, він повинен відповідати багатьом вимогам, які визначають Законом "Про автомобільний транспорт”  (зведений текст.  2004 р. № 204, поз. 2082 з подальшими змінами) Перш за все, повиннен мати гарну репутацію. Це означає, що він не може бути засуджений за умисний злочин проти безпеки транспорту, майна, підробку документів або злочини проти навколишнього середовища.
Особі повинно виповнитис 21 рік.

Якщо ліцензія компанії, вимога поширюється на членів його ради директорів або менеджерів.
Підприємець також повиннен мати законне право розпоряджатися транспортними засобами, які відповідають відповідним технічним вимогам (як це визначено в Законі про дорожній рух).
Водій повинен повний курс навчання і скласти іспит у галузі автомобільного транспорту і таксі. Крім того, вони повинні довести, по на протязі 5 років мав  практику, з інтервалом не довшим, ніж 6 місяців.

Познайомтеся з топографією міста і правила

Принципи навчання визначає міністерський указ від 7 лютого 2002 року за програмою підготовки. Навчання триває 28 годин. Програма включає в себе питання, пов'язані з правилами про транспорт і перевезення. Кандидат також повиннен ознайомитися з топографією міста і дізнатися про місцезнаходження пам'яток, ресторанів, відпочинку та дозвілля. Він дізнаються про ключові питання трудового законодавства, охорони здоров'я і безпеки, оподаткування і проходить курс етикету по відношення до пасажирів.

  Ліцензія видається в муніципалітетах та окружних відділень.  Вартість до 900 zł, в залежності від часу, на який вона видана. Раніше, Вам все одно доведеться здати іспит (вартість до 500 zł)  по питаннях описаних вище.

Ліцензію отримати іноді важко , бо в більшості міст є своє лоббі таксистів і вони обмежують максимально щорічний ліміт на видачу ліцензій місцевою владою. У   столиці, чекаючих документ близько 200 чоловік. У Лодзі, ця цифра в два рази перевищує кількість доступних ліцензій.

У зв'язку з цим готується революція. Пропозиції про внесення поправок до Закону про автомобільний транспорт означає, що муніципалітети не будуть вирішуватися, скільки видавати ліцензій на таксі.

Закони ринку взяли гору і у Варшаві близько 2000 водіїв працюють нелегально, тобто без ліцензії . Єдиний вихід з цієї ситуації Сейм бачить у збільшенні кількості ліцензій та пом’якшення податкового тиску до таксистів.

PS : Отож, у Європі, на яку ми киваємо немає такого типу обмежень на роботу в таксі, як вік автомобіля до трьох років. Також довела своє корупційність та безперспективність система квотування місцевими органами влади, бо закони ринку на квоту не натягнеш. Чи потрібно нам наступати на тіж граблі, що Польща в свій час та інші Європейські країни?

Категория: Новини в світі | Переглядів: 2525 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]