Вівторок, 14.05.2024, 19:25 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Березень » 24 » Як уберегти автомобіль від викрадення ?!
Як уберегти автомобіль від викрадення ?!
13:01
   Скільки існують автомобілі , майже стільки ж часу, існують проблеми, пов'язані з їх викраденням. Так, у 2006 році відзначався своєрідний ювілей 110 років з дня першої в світі зареєстрованої автомобільної крадіжки. Та в порівнянні з минулими десятиліттями сьогоднішнім „фахівцям-викрадачам” стало набагато краще працювати. Асортимент авто став величезний  та і засоби для викрадення досконалішими. І хоч в наш час існує багато засобів та методів уберегти своє авто , а сигналізація вважається найкращим помічником в охороні автомобіля, але одним з найкращих способів позбавити „роботи” потенційних викрадачів є ваша пильність і вжиття елементарних заходів безпеки.Тому, нижче наведемо ці засторожні заходи, які варто постійно тримати в пам”яті і не цуратися їх застосовувати, а саме:

1. Навіть під час короткої зупинки завжди виймайте ключ із замка запалювання.Кожен п”ятий викрадений автомобіль був з ключом в замку.

2. Закривайте всі двері , не лінуйтеся зайвий раз це перевірити.Приблизно полдовина викрадених машин не була закрита.

3. Ніколи не тримайте другий набір ключів в автомобілі. Запасні ключі легко можуть бути знайдені крадієм, це просто питання часу.

4. Ніколи не залишайте автомобіль з працюючим мотором, навіть якщо ви відлучаєтеся хочаб на хвилинку.

5. Не залишайте на видноті речі, які привертають увагу і можуть стати „принадою” (портфель, гаманеь, навіть пачку цигарок).Також, не слід возити в автомобілі великі суми грошей і кощтовні речі, а тимпаче показувати їх стороннім і залишати в салоні на видноті – це найкращий стимул для злочинця.

6. Залишаючи машину надовго, постарайтеся „проафішувати”, що ви вже вжили заходів безпеки. Тут спрацьовують такі прийоми, як встановлення замка на кермо та педалі.

7. Злодій не любить світла – отже, машина, залишена під ліхтарем, має більше шансів дочекатися свого господара.

8. В автомобілі , залишеному на тривалий термін, можна зробити деякі загалом добре відомі маніпуляції, які ускладнюють або роблять неможливим пуск двигуна: зняти акумуляторну батарею, розподільник або його бігунок, заткнути пробкою глушник, спорожнити паливний бак.

9. Приїхавши куди небудь, паркуйте автомобіль не у дворі будинку, а ближче до підїзду, де багато людей.

10. Дуже рідко викрадач заводить на місці автомобіль, що ночує у дворі під вікнами будинку. Здебільшого його відкочують метрів на двісті. Тому машину бажано ставити під ухил, „обіперши” об якусь перешкоду попереду.Схил заважатиме вручну відкотити машину назад.Під задні колеса можна покласти каміння або прилаштувати знизу гальмівні підвісні шланги.Це дасть привід думати, що автомобіль технічно несправний.

11. Нарешті, слід нагадати про очевидне: обов”язково застрахуйте свій автомобіль. Не нехтуйте пристосуваннями, які ускладнюють крадіжку дефіцитних деталей автомобіля. Позначте їх цифрами держномера своєї машини будь-яким відомим Вам способом . Такі запчастини злочинці здебільшого не викрадають.

Ці та інші заходи більш-менш насторожують викрадачів й нерідко навіть змушують відмовитися від запланованого. Не робіть комусь дорогого подарунку, у вигляді автомобіля, лише тому, що думка - „цього разу пронесе” змусила Вас знехтувати елементарними правилами безпеки.
 
Ольга Крута
УДАІ УМВС України
в Івано-Франківській області   

 

Категория: Новини Прикарпаття | Переглядів: 834 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]