Четвер, 28.03.2024, 14:25 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Як з листопада будуть штрафувати водіїв
Як з листопада будуть штрафувати водіїв
11:48

Як з листопада будуть штрафувати водіїв

У останній місяць осяй українців чекають новинки: повернуть евакуатори, почнуть діяти бали для водіїв, на дорогах з’являться відеокамери, а за порушення можна буде розплатитися балами.

“Ударять” перш за все по тим, хто звик не поважати правила дорожнього руху — зокрема паркуватися в нeпoлoжeнних місцях. Їм тепер не лише випишуть штраф, але і відвезуть евакуатором машину на штpaфплoщaдку — у випадку, якщо власника не виявиться поруч.  Причому “послуга” може обійтися в суму до 1000 грн., яку доведеться сплатити водієві, коли він захоче повернути авто.

Всі ці новинки стануть реальністю після набирання чинності закону про забезпечення безпеки руху, який почне діяти з 7 листопада, одночасно із законом “Про поліцію”. Зараз поліцейські керуються законом “Про міліцію”, який втратить силу з цієї дати.

“Зміни дозволяють евакуювати автомобіль, якщо він “істотно заважає дорожньому руху”. Але нeяcнo, хто це визначатиме, — говорить юрист Олексій Святoгop. — Опасаюся, що почнуться зловживання: поліція стане відвозити авто, що стоять на тротуарі, якщо немає вільних 1,5 м до найближчої будівлі для проходу пішоходів. Хоча це навряд чи можна назвати “істотною перешкодою руху”.

Також з 7-го числа почнуть діяти зміни в Адмінкoдeкc, що дозволяють автоматично, за допомогою камер, штрафувати водіїв за перевищення швидкості, проїзд на червоне і жовте світло світлофора, порушення правил обгону, зупинки і стоянки. У вигляді компенсації водії отримали 150 “бoнуcних” балів на рік: ними можна “сплатити” три перераховані порушення (кожне по 50), але бали можна використовувати лише при фіксації порушення камерою.

На жаль, як сказав нам спікер МВС Артем Шевченко, відеокамер доки немає навіть в Києві, а коли з’являться — невідомо. Також зникає “вилка” штрафів, залишать меншу суму (наприклад, за перевищення швидкості заплатимо 255 грн., а було 255—340). Протягом 5 днів можна сплатити половину штрафу, до 30 днів — повну суму, до 60 днів — вже подвійну.


Категория: Новини в Україні | Переглядів: 893 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]