Понеділок, 29.04.2024, 23:32 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Червень » 15 » Янукович хоче заборонити водіям скаржитися до апеляційного суду
Янукович хоче заборонити водіям скаржитися до апеляційного суду
22:21
У Верховній Раде був прийнятий в першому читанні проект Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який вніс Президент України Віктор Янукович.

Згідно цьому проекту зокрема вносяться зміни до Кодексу адміністративного судочинства, який регламентує процедуру оскарження постанов про накладення адміністративних штрафів.

Так, пропонується доповнити КАС України статтею 171-2:

"Стаття 171-2. Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

1. Адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом п’яті днів після відкриття провадження у справі. У виняткових випадках з урахуванням особливостей розгляду справі суд ухвалою може продовжити розгляд справи, але не більш як на п’ять днів.

2. Рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оськарженню не підлягає";

Це означає, у разі остаточного ухвалення такого закону, всі автомобілісти будуть позбавлені можливості оспорювати рішення районного суду в апеляційному адміністративному суді і вищому адміністративному суді. Такий закон істотно ударить по правах водіїв, адже є безліч прикладів коли районні суди ухвалюють відверто незаконні рішення.

Окрім цього, у районних управлінь ДАІ часто добре налагоджені "відносини" з районними судами, а тому буває так, що рішення свідомо ухвалюються не на користь водіїв. Судді просто не хочуть сваритися з "колегами" по роботі і перекидають відповідальність відміни штрафу на апеляційний суд.

Також, суддя, розуміючи що він є істиною в останній інстанції буде усіляким цим маніпулювати, що безумовно не додасть об'єктивності при розгляді справи.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 619 | Додав: taksi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]