Четвер, 16.05.2024, 11:23 | Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход
Головна » 2010 » Липень » 1 » Керівництво ДАІ підтвердило право водіїв знімати на камеру своїх працівників.
Керівництво ДАІ підтвердило право водіїв знімати на камеру своїх працівників.
21:46
  Керівництво української Державтоінспекції офіційно заявило - водії мають повне  право знімати на відео процес їх зупинки автоінспектором за порушення ПДР і складання ним адмінпротокола.

«Коли деякі водії знімають інспектора ДАІ на фото або телефон я не бачу підстав, що це здійснюється незаконно», - заявив на сьогоднішній прес-конференції заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков. За його словами, законних підстав припинити зйомку у ДАІ немає, за винятком випадків затримання злочинця або якщо своїми діями водій заважає інспекторові виконувати службові обов'язки. Наприклад, водій своєю камерою заважає даішникові нормально розглянути або заповнити документи і тому подібне

Більш того,  за словами Володимира Резнікова, подібного роду візуальна інформація час від часу з'являється в мережі інтернет, аналізується керівництвом ДАІ і певною мірою допомагає усувати недоліки в роботі інспекторів дорожно-патрульной служби.

Підтвердив правомірність використання водіями відеозйомки і присутній на прес-конференції відомий правозахисник Едуард Багіров. Він  заявив, що водій має повне право вести зйомку зсередини свого автомобіля. Більш того, якщо він вважає, що дії працівника ДАІ носять протизаконний характер, він обов'язково повинен про це написати у відповідній графі складеного адмінпротоколу, а також скласти відповідну заяву до суду.

Заступник начальника ДДАІ також повідомив, що з початку цього року за отримання хабарів від водіїв до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 співробітників ДАІ. У свою чергу з боку ДАІ було зафіксовано 1432 факти  спроб дачі хабарів посадовій особі, щоб уникнути відповідальності за порушення ПДР.

Категория: Новини в Україні | Переглядів: 1515 | Додав: taksi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]